Aralık ayının son günleri gelmesi nedeniyle herkesin gündemi asgari ücret oldu. Milyonlarca internet kullanıcısı asgari ücrete ilişkin son dakika gelişmelerini araştırmaya devam ediyor. 2023 asgari ücretin belirlenmesi için görüşmeler tüm hızıyla decam ediyor. Peki asgari ücret 3. toplantısı bugün ne zaman, saat kaçta bitecek, yeni maaş ne kadar olacak? İşte tüm gelişmeler

enflasyon-artiyor-kagit-para-artiyor-1007717-5-3

ASGARİ ÜCRET 2023 / 3. TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 

Asgari ücret üçüncü toplantı tarihi 20 Aralık 2022 Salı bugün olarak belirlendi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapılacak üçüncü toplantısına ilişkin, uzlaşmaya varılacağını daha önce dile getirdiğini hatırlattı.

Bakan Bilgin, şunları kaydetti; Yarın asgari ücret toplantısı var toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz.

para-nedir-1

"ÇALIŞANLARIN DAHA FAZLA BEKLENTİLERİ VAR"

Yanında eleman çalıştıran esnafa da sordum doğrudan doğruya çalışan çocuklara da sordum. Tabi çalışanların daha fazla beklentileri var.

Esnafta ödeyebileceğimiz bir şey yapın iş yerimiz açık kalsın diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum."

para-1009

SENDİKALARIN ASGARİ ÜCRET 2023 BEKLENTİLERİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret zam pazarlığına 7. 785 TL'den başlayacağız ifadelerini kullandı.

DİSK talebini 13.200 TL olarak açıklarken,

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “her zaman ifade ediyoruz. Asgari ücret taban ücrettir. Makul olması gerekir. İmkanı ve gücü olan işverenlerimizi, bunun üzerinde ücretler vermeye de teşvik ediyoruz.

Hak-İş asgari ücret beklentisini 10 bin lira olarak duyurdu.

PARA 2-19

ASGARİ ÜCRET ŞU AN(2022) NE KADAR? 

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.