KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük İl Kadın Kolları üyeleri, Yücel Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uğur Kocakavak, milli kültürü ve değerleri yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlıların, geleceğe ışık tutan bir kaynak olduğunu söyledi.

Yaşlılar toplumun ve ailenin temel direği olduğunu vurgulayan Kocakavak, şunları söyledi:

"Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için önemlidir.  Yaşlılarımızın hayatlarının son evresini evlatlarının yanında, kendi yetiştiği ve bildiği ortamda, yakın çevresi içinde ilgi ve himaye görerek geçirmesi en güzeli. Günümüzde çekirdek aile yapısının yaygınlaşması, evlenen çiftlerin başka bir yerde ikamet etmesi, yaşlıların bir taraftan genç aile üyelerinden ayrılmalarına yol açıyor. Böyle yerlerde onların sığınma yerleri oluyor."

Kocakavak ve beraberindekiler, daha sonra huzurevi sakinleriyle sohbet etti. 

-KBÜ'de program düzenlendi

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla program düzenlendi. 

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Zeki Tekin, modern dünyanın ve insanların, yaşlıları ihmal etmesinin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. 

Türk toplumunun, medeniyet olarak yaşlılara her zaman merhamet gösterdiğini vurgulayan Tekin, "Biz yaşlılarımıza yaşlı demiyoruz, yaşlı tabiri yeni çıktı. Biz yaşlılarımızı ihtiyar deriz. İhtiyar ne demek? Arapça kökenli gelir en hayırlı olan demek. İhtiyar demek işe yaramaz demek değil, en kıymetlisi demek çünkü bir yaşamı bir yaşanmışlığı ve bir tecrübeyi daha önceki nesillerin sahip olduğu,  yeni nesillere yeni kuşaklara aktaran insan demek" dedi.