MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, Türkiye’de 17 milyon ihtiyaç sahibi vatandaşa dağıtılan sosyal yardımların yıllık maliyetinin 9 milyar lira olduğunu, AK Parti Hükümetinin bu yardımları alan insanları ‘Biz gidersek, bu yardımları alamazsınız’ diyerek tehdit ettiğini söyledi.
Seyfettin Yılmaz, beraberinde MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener, MHP Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Gündoğdu ve Yüreğir Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Ocak ve partililerle birlikte Yüreğir’de esnaf ziyaretleri yaptı. Yılmaz, Yüreğir Otogarı, Yüreğir Sebze Hali’nde iş yerlerini gezip, buradaki esnaf ve çalışanlarla tokalaştı, 7 Haziran seçimlerinde MHP’ye destek istedi.
Türkiye genelinde 17 milyon yoksul vatandaş bulunduğunu, bu insanlara verilen sosyal yardımların yıllık maliyetinin toplam 9 milyar lira olduğunu söyleyen Yılmaz, AK Parti İktidarının bu yardımları alan vatandaşları tehdit ettiğini öne sürdü. Yılmaz, “Allah kimseyi muhtaç hale düşürmesin. Adamın eğer evine götürecek ekmeği yoksa, çocuğuna verecek harçlığı yoksa, evinde elektriği kesikte, tenceresi kaynamıyorsa, oğlunu, kızını evlendirmekte zorlanıyorsa, sıkıntı içindeyse, bu insana ne söylerseniz söyleyin, önce kendi derdi gelir. Çünkü adam canının derdine düşmüş. Türkiye’de bu şekilde 17 milyon insan var. Kimine evde bakım parası, kimine engelli maaşı, kimine dul, yetim maaşı, kimine makarna, nohut, kömür, şu, bu veriliyor. Şimdi çıkmışlar, sokak sokak dolaşıp, ‘Aman ha bak biz gidersek bu yardımlar kesilir’ diyorlar. Sanki Tayyip Erdoğan bunları cebinden veriyor. Bu para Avrupa Birliği müktesebatı gereğince verilmesi zorunlu olan paradır. Bu millet sizin hesabınızı kesecek. Siz gittiğinizde de bu para kesilmez, aynen devam eder” dedi.
"DOLAR KURU ARTIŞINDAN OLUŞAN ZARAR 150 MİLYAR LİRA"
Sosyal yardımların maliyeti yıllık 9 milyar lira olurken, son 6 aydaki dolar kuru artışından dolayı devletin zararının 150 milyar liraya ulaştığını vurgulayan Yılmaz, bu soygun sistemini değiştirecek gücün millet olduğunu ifade etti.
6 ayda doların 1.9 liradan 2.70 liraya yükseldiğini, ülkede yüzde 50’lik devalüasyon yaşandığını ve bu artışın bindirilmiş zam yağmuru olarak esnafa, işçiye, çiftçiye, emekliye yansıdığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
“2014 bütçe görüşmelerinde Bakan Ali Babacan’a bizzat sordum. ‘Kaç kişi yardım alıyor ve ne kadar para veriliyor’ diye sordum. Yeşil kartından, engelli maaşı ve evde bakım ücretine kadar hepsi 17 milyon kişi ve 9 milyar lira. Sadece 6 ay içinde dolardaki kur artışından dolayı dolar stoklayanların kazancı ne kadar biliyor musunuz? 150 milyar lira. 17 milyon kişiye verilen toplam para 9 milyar lira, 15-20 tane dolar spekülatörü ve servet sahibi olan yandaşların 6 ay içinde kazandıkları para 150 milyar lira. Kaç katı? 16-17 katı. 17 milyon kişiye 9 milyar vereceksiniz, ‘Aman ha bize oy vermezseniz bu yardımlar kesilir’ diye tehdit edeceksiniz, bu insanların oyunu çantada keklik göreceksiniz, öbür taraftan 150 milyar lirayı 15-20 tane sırtı kalın, yüzde 1’lik dilime giren dolar milyarderleri alıp, götürecekler. Bu sistemin değişmesi lazım. Bunu değiştirecekler sizlersiniz.”
Devlet Planlama Teşkilatı verilerine göre 2013 yılında Adana’ya yapılan toplam yatırım 187 milyon lira olduğunu söyleyen Yılmaz, Adana’nın devlet yatırımlarından hakettiği payı alamadığını kaydetti.