Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi ilçeye çalışmak üzere gelen Suriyeli ve Urfalı geçici tarım işçilerine mübarek Ramazan ayı münasebetiyle erzak yardımı yaptı.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın bizzat katıldığı erzak dağıtımına, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Saim Çiftçi’de hazır bulundu.
İlk olarak Yazla Mahallesi’ndeki çadırlarda kalan geçici tarım işçilerini ziyaret eden Başkan Akkaya ve beraberindekiler buradaki tarım işçileri ile sohbet etti. Hazırlanan erzak paketleri Başkan Akkaya tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Akkaya ve ekibine teşekkür eden işçiler kış ayından bu yana Akşehir Belediyesi’nin kendilerine her türlü desteği verdiğini belirterek, bu yardımlar için minnettar olduklarını söyledi. Yazla Mahallesi’nin ardından Karabulut Mahallesine geçen heyet, buradaki çadırlarda kalan tarım işçilerine de erzak dağıtımı yaptı.
Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle böyle bir yardımda bulunduklarını belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Yazla ve Karabulut Mahallelerimizde geçici tarım işçisi olarak bulunan Suriyeli ve Urfalı kardeşlerimize 100 paket Ramazan erzakı dağıttık. Allah, inşallah onların memleketlerindeki savaş ortamının sona ermesini, bir an önce huzur ve barış ortamında memleketlerine dönmelerini nasip etsin. Bu mübarek Ramazan ayında uzak yerlerde memleketlerinden ayrı çalışmaları kolay değil. Onların sıkıntılarını paylaşıyoruz. Daha öncede banyo, çadır, gıda, giysi, soba yardımları ve yol yapımı ile ilgili konularda kendilerine yardımcı olmuştuk. Bundan sonrada gücümüz elverdiğince kendilerine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Akşehir Belediyesi tarafından yapılan Ramazan erzağı yardımının ilçenin diğer mahallelerindeki geçici tarım işçilerinin bulunduğu alanlarda da devam edeceği bildirildi.