3’üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali başlıyor. Dünyanın farklı coğrafyalarından şairlerin katılacağı, 5-7 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan festivalin tanıtım toplantısı 26 Şubat Perşembe günü Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirilecek.
Kültür-sanat dünyasının yakından takip ettiği Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin tanıtım toplantısı 26 Şubat Perşembe günü saat 10:00’da Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenecek. Ünlü şari ve yazar Nuri Pakdil’in onur konuğu olduğu festivalin konseptini mazlum coğrafya oluşturuyor.
10 ÜLKEDEN ŞAİRLER FESTİVALE KATILACAK
3’üncü İstanbulensis Şiir Festivali’ne bu sene 10 ülkeden şairler katılıyor. Filistin’den Irak’a, Kırım’dan Suriye’ye, Doğu Türkistan’dan Bosna’ya varana kadar farklı kültürler şiirlerini seslendirecek. Sözün ustaları şiirleriyle mazlum coğrafyada uygulanan zulme direnecekler. Türkiye’den de 30’a yakın şair katılacak. Katılımcı Türk şairler arasında Özcan Ünlü, Sıddık Ertaş, Adem Turan, Yusuf Özkan Özburun gibi isimler yer alırken, yabancı şairlerden ise Kamran Mir Hazar (Afganistan), Nurala Göktürk (Doğu Türkistan), Nisan Rabee (Suriye), Cemalettin Latic (Bosna Hersek), Hanan Awwad (Filistin), Mehmet Haşim (Irak), Ashur Etwebi (Libya), Seyran Süleyman (Kırım), Ahmad Shahawy (Mısır), Zeynel Beksac (Kosova) festivale katılım gösterecek.