Bodrum’u Aregala Türkiye Sınır Tanımayan Şefler Derneği Bodrum Şubesi, Bodrum’u Bursa’daki bu Gastronomi Festivali’nde temsil edecek.

Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkezi personeli tarafından hazırlanan “Menşei Bursa” projesi kapsamında, tarım ve gıdaya dayalı yöresel değerlerin turizm değerlerine dönüştürülerek etkili bir tanıtım aracı haline getirebilmek için 16-17 Kasım 2013 tarihlerinde Gastronomi Festivali düzenlendi. Festivalde, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, Köy Kadın Dernekleri ve alanında Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelen ünlü şefler yarışacak.

Bursa’daki bu Gastronomi Festivali’nde Bodrum’u Aregala Türkiye Sınır Tanımayan Şefler Derneği Bodrum Şubesi temsil edecek. Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla festivale katılacak olan 16 kişilik ekipte Aregala Türkiye Başkanı Seyfi Ali Erşahin ile Başkan Yardımcısı ve Basın danışmanı Ahmet Çetin’in de aralarında olduğu aşçılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler yer alıyor. Aregala Bodrum’un davet ettiği uluslararası şefler yarışmada jüri üyeliği yapacak. Aregala Bodrum ekibinin genç aşçıları Bodrum yöresi yemekleriyle yarışırken usta aşçıları da düzenlenecek olan workshop’larda Bodrum yemeklerini tanıtacak. Festival kapsamında ayrıca “1. Uluslararası Aşçılar Zirvesi” de yapılacak.