TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, eşi Saime Toptan ile birlikte Bartın’da kendi adını taşıyan Anadolu Lisesi öğrencilerinin açtıkları Bilim Fuarı’nı gezdi.
Bartın Köksal Toptan Anadolu Lisesi tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarları destekleme programı kapsamında düzenlenen Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Fuara Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, kamu kurumlarının temsilcileri katılarak öğrencilerin hazırladıkları projeleri inceleyip bilgiler aldı.
“YETENEKLERİ ORTAYA ÇIKIYOR”
Kendi adını taşıyan okulun öğrencilerinin hazırladıkları çalışmaları ilgiyle izleyen TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, gençlerin üstün yeteneklerinin örneği olan eserleri büyük bir gururla takip ettiklerini belirterek, “Son yıllarda gençlerimizin ve çocuklarımızın yeteneklerini ortaya koyabilmeleri için başta TÜBİTAK olmak üzere pek çok kuruluşumuz AR-GE çalışmalarına büyük destekler sağlamaktadır. En son Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan gençlerimize ucu açık bir şekilde karşılıksız proje desteği sağlamaktadır. Çocuklarımızın bu konulara, araştırmaya büyük bir heyecan ve heves duyması, Türkiye’mizin geleceği için de bizim heves ve ümitlerimizi arttırmaktadır” dedi.
“GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”
Gençlere imkan verilmesinden yana olduklarını kaydeden Toptan, “Şuna da inanıyorum ki, bizim çocuklarımızın eline ne kadar çok imkan verilirse gençlerimizi onun karşılığını mutlaka verirler. Çok zor bir çağa giriyoruz. Bu çağda iyi eğitim almış, araştırma ve geliştirmeye iyi kaynak aktarmış ülkeler diğer ülkelerin önüne geçeceklerdir. Acımasız bir rekabet ortamı bizi beklemektedir. O sebeple bu alana yani gençlerimizin, çocuklarımızın yeni araştırmalar, yeni buluşlar peşinde koşmalarını sağlayacak kaynak ayırmak devletimizin ve hükümetlerimizin temel görevidir. Çocuklarımız da inşallah bunların karşılığını verecek ve Türkiye hedeflediği noktalara mutlaka varacaktır. Biz gençlerimize güveniyoruz ve inanıyoruz” diye konuştu.
Fuarda önemli icatların olduğunu belirten Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise, “Bartın Köksal Toptan Lisesinde düzenlenen Bilim Fuarı’nda gençlerimizin çalışmaları hakkında bilgi aldık. Emek veren gençlerimizi ve öğretmenleri tebrik ediyorum” dedi.