İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde (İKÇÜ) eğitim gören yabancı öğrenciler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İzmir Park’ta düzenlenen kahvaltı organizasyonunda buluştu.
Suriye’den Filistin’e, Kırgızistan’dan Nijer’e, dünyanın 57 ülkesinden üniversite öğrenimi için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ni seçerek İzmir’de yaşayan yabancı öğrenciler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İKÇÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organize ettiği kahvaltıda buluştu, dünyaya barış mesajları verdi.
İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikleri de takip eden İKÇÜ’nün kültür elçileri, etkinliklere katılan İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ile de tanışarak sohbet etti. Bornova Kaymakamı Kadri Canan, MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı ve Ümit Ülkü Academy Eğitmeni Ümit Ülkü’nün de yer aldığı etkinliklerde, İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İKÇÜ’nün kültür elçileriyle teker teker tanışarak eğitim hayatlarında başarılar diledi.
İKÇÜ’nün gönüllü kültür elçileri ise savaşların olmadığı, kadınların sebep ne olursa olsun şiddete maruz kalmadığı, annelerin ağlamadığı barış ve huzur dolu bir dünya temennisinde bulundu.