Muş Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı.

Meclis üyeleri ile selamlaştıktan sonra toplantıyı başlatan Belediye Başkanı Feyat Asya, yaptığı açılış konuşmasında Eylül ayı içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Konuşmasına hafta sonu ana hatta meydana gelen talihsiz arızaya değinerek başlayan Başkan Asya, "Meşakkatli ve sıkıntılı bir hafta sonunu geride bıraktık. 27 Eylül günü sabah çalışma arkadaşlarımız, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki ana konektörde patlak olduğunu söylediler. Hemen olay yerine giderek durum analizi yaptık. Herhangi bir kazı ve çalışmanın yapılmadığı bölgede çürümeden kaynaklı arızanın meydana gelmesi ile resmen bir felaket yaşadık. Bir kez daha anladık ki alt yapı projesine el atarak çok doğru bir karar almışız. Çünkü şehrin herhangi bir noktasında bu eski hatların ne zaman sıkıntı çıkaracağını ve vatandaşları sıkıntıya koyacağını hiç kimse kestiremeyecek. Arıza meydana gelir gelmez, şebekelerdeki suyun tahliyesini hızlandırdık. Su tahliye edilmeden müdahale etmek mümkün değildi. Akabinde ekiplerimiz arızayı onarmak için gece gündüz mücadele ettiler. Aynı şekilde İtfaiye ekiplerimiz ile vatandaşlarımıza su ulaştırmak için programlar yaptık. İlçe ve belde belediyelerimizin de desteği ile bu sıkıntıyı en aza indirmenin gayretinde olduk. Şehrimizin büyük bir kısmını etkileyen arızayı 30 Eylül Cumartesi günü sabaha doğru saat 03:30’da giderebildik. Bu sorunun çözüme kavuşturulmasında emek ve destek veren tüm ekibime, ilçe ve belde belediyelerimize, meclis üyelerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yaşanan arızanın ardından ikinci gün 1 nolu terfi merkezinde bir trafo yandığını dile getiren Başkan Asya, "VEDAŞ yetkilileri ile koordineli bir şekilde bu arızayı onarmak için seferber olduk. Bu anlamda VEDAŞ Muş İl Müdürü Eşref Şentürk ve ekibine de teşekkür ediyoruz. Tabi bu sıkıntıların art arda gelmesi bugüne kadar yaşanmamış bir olaya neden oldu. Dolayısıyla bu olumsuzluklara rağmen halkımızın bir daha böyle sorunlarla karşılaşmaması için alt yapı projemizi bir an önce tamamlamak için gayret göstereceğiz. Bu süre içerisindeki tüm yapıcı eleştirileri dikkate alıp değerlendireceğimizi bir kez daha beyan ediyorum. Bizlere iftira edilmediği müddetçe eleştirilere sonuna kadar açık olduğumuzu her zaman söyledik. Geçen hafta Saray Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz Halk Buluşmaları toplantısında da ifade ettim. Görev sürem içerisinde yaptığımız her şeyi sorgulayabilirsiniz. Allah’a şükür cevabını veremediğimiz hiçbir şey yok. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilir, eleştirinizi yapabilirsiniz. Ancak özellikle belirtmek isterim ki kabul etmediğim ve hakkımı helal etmediğim tek şey iftiradır. Bunu yapanları da Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

Yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Asya, "Yatırımlarla şehri güzelleştiren bir belediye konumuna geldik. Bugüne kadar yaklaşık 250 milyon TL’ye tekabül eden projeleri hayata geçirdik. Her yıl bu hedeflerimizi arttırmanın hesaplarını yapıyoruz. Bugüne kadar büyük bir eksikliğini yaşadığımız birçok tesisi üç yıl içinde yaparak hizmete sunduk. Aynı şekilde yeşil alanlar oluşturmak adına birçok bölgede atıl konumdaki arazileri değerlendirerek vatandaşlarımıza dinlenebilecekleri alanlar oluşturduk. Büyük projelerimizden biri olan ve yüklenici firmadan kaynaklı geciken Karni Deresi Rekreasyon projemizi bu ay hizmete sunuyoruz. İki bilgi evimizi tam donanımlı olarak hizmete sunduk. İlk defa yapılan bilgi evlerimizle gençlerin, çocukların ve kadınların bilgiye ulaşmalarını ve meslek edindirme kurslarının yapılacağı alanlar oluşturduk. Diğer mahallelerde yapılmak üzere 3 bilgi evinin de ihalesini yaptık" ifadelerini kullandı.

Alparslan 2 barajından temin edilecek içme suyu projesine de değinen Başkan Asya, "Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanımız ilimiz havalimanını kullanarak Bitlis’teki programına katıldı. Burada kendisini karşıladıktan sonra içme suyu projemiz ile ilgili kendisi ile konuştuk. Muş’un içme suyu projesini bizzat kendisinin takip ettiğini proje hazırlama sürecinin ardından yapım ihalesinin bu yıl içinde yapılacağını söylemesi bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Bu projemizin de tamamlanması ile Muş’un yıllar boyu içme suyu diye bir sorunu kalmayacak. İlimiz için önemli projeler arasında yer alan şehirler arası terminal projemiz devam ediyor. Yapım çalışmalarının devam ettiği terminalin tamamlanması ile ilimiz modern bir tesise daha kavuşmuş olacak. İlçe terminalimizin de ihalesini yaptıktan sonra yer teslimini yaptık. O bölgeden geçen yüksek gerilim hatları ile ilgili sorunu çözer çözmez bu terminalimizi de yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Bununla beraber bu meclisimizin üstün gayretiyle Donatım ve Kepenek köyü sınırlarındaki 700 bin metrekare alanın imar değişikliğinin ardından TOKİ aracılığıyla yeni konutların yapımına başlandı. 381 konut, 1 cami ve 1 ticaret merkezinin yer aldığı birinci etabın tamamlanması ile aynı bölgede 2. Etap çalışmaları başlatılacak. Bu anlamda Muş’a hizmet yolunda alınan kararlarda emek veren bütün meclis üyelerimize bir kez daha teşekkür ederim. 2023 hatıra ormanı, Kültür Park ve Kent Meydanı gibi projelerimiz son hız devam etmektedir. Eski hastanenin yerine yapacağımız proje ile ilimizi kent meydanına kavuşturuyoruz. Buradaki eski binaların yıkımına başlandı. Çalışmalar biter bitmez proje uygulaması yapılacak. Cenaze hizmetlerinde de mücavir alanla sınırlı kalmayıp şehrin her tarafına bu hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mezarlık alanlarının bakım, onarım ve çevre düzenlemelerini de tamamlayarak halkımıza en iyi hizmeti sunmanın çabası içerisindeyiz. Yine geçtiğimiz ay içerisinde araç filomuza yeni araçlar dahil ettik. Bölgede hiçbir yerde olmayan kurtarma ve itfaiye araçlarının tanıtımını yaparak hizmete başlattık. Vaatlerimizi ve sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Bunlarla yetinmeyip ihtiyaç duyulan projelerle ilimizi geleceğe taşıyoruz. Bu duygularla Ekim ayı meclis toplantısında alınan kararların ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Başkan Asya, konuşmasının ardından meclise katılan vatandaşların taleplerini dinledi. Toplantı, meclise havale edilen evrakların görüşülmesi ile devam etti.