Düzce Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Topluluğu (DÜBİTEK) tarafından düzenlenen ve iki gün süren “Teknolojik Gelişmeler ve Oyun Günü” konulu etkinlik sona erdi.
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin son gününde Düzce Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve DÜBİTEK Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Esra Şatır, Standard Profil Global IT Donanım Müdürü Süha Tunca, Standard Profil İnsan Kaynakları Yöneticisi Olcay Özgiray, CoFounder Business Developer Kutay Yalçınkaya, Indie Oyun Tasarımcısı Yunus Ayyıldız, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
CoFounder Business Developer Kutay Yalçınkaya, yazılım konusu üzerinde durarak, teknoloji ve sanayinin gelişmesi için yazılım eğitimine önem verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Programın diğer konuşmacısı İndie oyun tasarımcısı Yunus Ayyıldız, tasarladığı mobil oyunlar hakkında dinleyicileri bilgilendirerek, teknoloji alanında çalışmak isteyenlere “Fikrinizi beğenmeyenler olabilir ama pes etmeyin” sözleriyle iş yaşamındaki deneyimlerini paylaştı.
Programın ikinci bölümü konuşmacısı Süha Tunca, Standard Profil hakkında bilgiler veren tanıtım filmiyle sunumuna başlayarak, bilişim sektöründe çalışmak isteyenlerin bir dalda uzmanlaşmaları, araştırmacı ve istikrarlı olmaları gerektiğini belirtti. Programın son konuşmacısı Olcay Özgiray dinleyicilerin insan kaynaklarıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.
Program misafir konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.