ANKARA'da meydana gelen bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 8 çocuk babası 67 yaşındaki Sabri Almaz'ın cenazesi, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde toprağa verildi.
Adana'da yaşayan ve ticaretle uğraşan Sabri Almaz, buradan 'Barış Mitingi'ne katılmak üzere gittiği Ankara'da, terör saldırısının kurbanlarından oldu. Yakınları tarafından alınan Almaz'ın cenazesi, önce Diyarbakır'a getirildi. Yeniköy Mezarlığı'nda dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Almaz'ın cenazesi, konvoy halinde memleketi Silvan İlçesi'ne getirildi. Silvan Belediye Başkanı Kerem Canpolat, sivil toplum örgütü üyeleri ile yakınları, cenazeyi, Yolarası Köyü'nde karşıladı. Almaz'ın cenazesi, daha sonra konvoy eşliğinde Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan Cami Mahallesi Şeyh Halil Mezarlığı'na omuzlarda taşınarak götürüldü.
Cenazenin taşınması sırasında AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde Kürtçe sloganlar atıldı. Şeyh Halil Mezarlığı'nda yapılan duaların ardından Almaz, gözyaşları arasında toprağa verildi.
DBP yöneticisi Eyüp Koşar, Ankara'da katledilen insanların barış ve huzur için bir araya geldiğini belirterek, "Barışa tahammül etmediler. 'Kim insanlıktan, barıştan bahsederse bu şekilde katledilir' mesajı vermek istediler. Bizlerin de yapacağı tek şey birlik ve beraberliğimizi korumak ve sahip çıkmak" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kalabalık, taziyelerin 3 gün boyunca kabul edileceği Konak Mahallesi, Lise Caddesi üzerindeki bulunan taziye evine geçti.

FOTOĞRAFLI