İnsani Yardım Vakfı (İHH) Katar EİD hayır kurumu işbirliği ile Suriye halkına 2.5 milyon TL tutarında 56 Tır’dan oluşan un, gıda ve giyecek yardımı gönderdi.
İHH’nın Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki lojistik merkezinde Katar İHH ve EİD Hayır kurumu yetkililerinin katıldığı tören düzenlendi.
İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, İHH olarak Suriye’ye yardımlarının devam edeceğini söyledi. Suriye’deki halkın başlatmış olduğu bu özgürlük hareketi ile başlayan ve halen devam eden zalimce saldırılarda zarar gören insanlara yardım etmekle alakalı çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Aynacı, “Türkiye olarak, Suriye’de evleri bombalanmış, tarlaları yağmalanmış, aileleri parçalanmış halkın yanında olduklarını ifade etti. Aynacı şöyle dedi; “Bugünkü yapılan yardımlarla beraber Ocak ayından bu yana yaklaşık 500 Tır gönderildi. Amacımız orada bulunan mazlum halka yardımların ulaşmasını sağlamaktır. Yardımlar sade Türkiye’den değil, Katar EİD olduğu gibi İslam ülkelerinden, yurt dışından gelen yardımları da gönderiyoruz. Yardımlar arasında battaniye, gıda, un, giyecek bulunmaktadır. 56 Tır’daki yardım malzemesinin maddi değeri ise 2,5 milyon Türk Lirası” diye konuştu.
Katar EİD Hayriye hayır kurumu ile beraber Suriye’ye yardımların devam edeceğini belirten Aynacı, “38 Tır’da un, 17’sinde gıda kolileri ile bir TIR’da ise bayan ve çocuk elbiseleri bulunuyor. İHH Olarak 2011’den bu yana, Suriye’deki bu olaylardan etkilenen sivil insanlara yapılan yardımlar çerçevesinde yapılmaktadır” dedi.
56 Tır’ın Cilvegözü Sınır Sınır Kapısı’ndan geçeceği belirtildi.