Aydınspor 1923’ün sezon başında kadrosuna kattığı başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Murat Uçar sezon başından beri sergilediği futbol ile Aydınspor 1923’ü sırtlayan isimler arasına adını yazdırdı.
Spor Toto 2. Lig beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923’ün başarılı futbolcusu Mehmet Murat Uçar bu sezon oynadığı futbol ile başarılı istatistiklere imza attı. Sezon başından bu yana 31 maçta forma giyen Uçar, yakaladı istikrar ile takımda en fazla siyah beyazlı formayı giyenler arasında yer alıyor. Mehmet Murat 29 maçta ilk 11’de sahaya çıkarken 2 maçta da oyuna sonradan dahil oldu. Oynadığı 31 maçta 6 gol kaydeden başarılı orta sahanın sağ kanat oyuncusu Mehmet Murat adeta teknik direktörlerin değişemediği futbolcu kategorisinde yer aldı. Oynadığı istekli ve arzulu futbol ile taraftarın da kalbinde taht kuran Uçar, ligde sadece bir maçta sarı kart cezalısı olmasından dolayı şans bulamadı. 31 maçta 2 bin 528 dakika süre alan Mehmet Murat takımın üst sıraları tırmanmasında önemli bir paya sahip oldu.
BEKLENTİLERİ KARŞILADI
Sezon başında 3. Lig ekibi Sivas 4 Eylül Belediyespor’dan Aydınspor 1923’e transfer olan Mehmet Murat Uçar bir üst ligde beklentileri karşılayıp karşılamayacağı noktasındaki soru işaretlerini sezon başından bu yana sergilediği performans ile cevap verdi. Sezon başında Mustafa Ceviz ile iyi bir kamp dönemi geçiren Uçar, yönetimin değişmesi ile teknik direktörlük görevine getirilen Osman Aktar ile 2 maçta da 90 dakika forma şansı buldu. Kötü gidişat nedeniyle takımın başına getirilen Akif Başaran döneminde de 26 maçta forma giyerek siyah beyazlı formayı terleten Uçar, sezon boyunca sağ kanatı kimseye kaptırmadı. Akif Başaran’ın görevine son verilmesi sonucu takımın başına getirilen Murat Yoldaş’ın da değişilmezleri arasına giren Mehmet Murat Yoldaş son 3 maçta da formayı kimseye kaptırmadı. Bu performans ile teknik direktörlerin değişilmez isimleri arasına giren Uçar, Aydınspor 1923 camiasına olumlu sinyaller verdi.
TAM BİR SAVAŞÇI
Sezon başında transfer olduktan sonra takıma kısa sürede adapte olan Uçar, Aydınspor 1923’te oynamaya başladığı günden bu yana takımın vazgeçilmezleri arasına girdi. Oynadığı maçlarda sürati, top tekniği ve gol yollarındaki başarısı Uçar’ın tam bir savaşçı kimliğini ortaya çıkarıyor. Aydınspor 1923 taraftarının da sevdiği isimlerden olan M. Murat Uçar, oynadığı sürece maçtan kopmayan agresif ve mücadeleci yapısıyla ‘Allah nazarlardan saklasın’ denilen bir performans gösteriyor. Taraftarın ‘yüreğiyle oynuyor’ dediği Uçar, Aydınspor 1923’ün mağlup olduğu maçlarda bile yüksek performans göstermeye çalışan futbolcular arasında yer alıyor. Süratle sıfır çizgisine inerek düzgün ortalar yapan Uçar, rakip takımlar tarafından en korkulan isimlerin başında görülüyor.