Kayseri Çalışma ve İş Kurumu tarafından hem işverenlere hem de iş arayanlara büyük teşvik ve kolaylıklar sağlayan “İşbaşı Eğitim Programı” nın tanıtımı yapılarak, başvuruların alınması üzere ilçelere ziyaret programı başlatıldı.
Konu hakkında açıklamalar yapan İŞKUR Şube Müdürü Cengiz Laçin, İşbaşı eğitim programının detaylarından bahsetti. Laçin, "“İşbaşı Eğitim Programı, ’İki çalışannıız var ise bir çalışan bizden’ sloganı ile yola çıktığımız bir program. İşverenlerimiz açısından; en az iki ila 10 çalışanı bulunan ve kuruma kayıtlı işyerlerine, bir katılımcı İŞKUR tarafından azami 160 fiili gün ile desteklenmektedir. 11 ve üstü mevcut sigortalı çalışanı olan işyerlerine ise çalışan sayısının % 10’u kadar katılımcı verilebilmektedir. Program süresince katılımcı zaruri giderleri (günlük 25 TL) ve sigorta prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Bu şekilde işverenler, katılımcıyı işin başında görme imkânı bularak kendi ihtiyacına göre yetiştirebilmektedirler" dedi.
Laçin, "Yeni mezun olmuş, iş konusunda tecrübesi olmayan, ya da yeni bir işi, işin başında öğrenmek isteyen tüm iş arayan vatandaşlarımız bu programdan yararlanabilir. Bu noktada özellikle yaz döneminde staj yeri arayan örgün öğretim öğrencilerimizin de bu programa başvuru yapabileceklerini belirtmek istiyorum.
Biz Kurum olarak bu hizmeti merkezde bulunan işverenlerimize ve vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Son yapmış olduğumuz çalışma ile de ilçelerimizde bulunan vatandaşlarımıza ve işverenlerimize nisan ayı sonuna kadar belediyelerimizin bize göstereceği alanlarda stant açmak suretiyle konuyu duyurmayı ve bu hizmetten faydalanmaları konusunda yardımcı olmayı planlıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.