Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin imaj projelerinin 2015 yılı içinde önemli aşamalara geleceğini ve 2015 yılını şantiye yılı ilan ettiklerini belirtti.
Kentin değişiminde etkin rol oynayan projelerde mesafe kat ettiklerini aktaran Cahan, “Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şantiyeler kuruldu ve çalışmalar başlıyor. Bunun akabinde en geç mayıs ayı gibi Dokuzsele Deresi Islah Projesi de başlayacak” dedi.
Kentin projelerini yerinde inceleme yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan projelerin gidişatları hakkında ve 2015 yılı için önemli ipuçları verdi. 2015 yılını şantiye yılı ilan eden Başkan Cahan, “Kentimizin marka olması için önemli bir yerde bulunan Kentsel Dönüşüm Projesi ve Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nde artık somut adımlar atılıyor. Kentsel Dönüşüm Projemiz bittiğinde bin 51 konut, 126 dükkan, 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı bölgede yer alacak. Ayrıca Dokuzsele Deresi Islah Projesi ile 9 kilometre uzunluğunda kentin ortasından geçen dere mini bir Porsuk Çayı oluşturacak. Bu projelerimiz için de artık şantiye aşamasına geldik” dedi.
Çalışmaların iki yıl içinde biteceğine dikkat çeken Cahan, “Yeni Uşak’ın örnek merkezini ve sosyal alanlarını bitirdiğimizde kentimiz mutlu olacak” şeklinde konuştu.
Projelerde gelinen mesafenin, çalışmaları ciddiyet ile takip ettiklerinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Cahan, güzel bir gelecek için aynı hassasiyet ile çalışacaklarını anlattı. Cahan,”Maalesef ilimize yaşam alanları eksikliği söz konusudur. Kentimiz İsmetpaşa Caddesi etrafında yoğunlaşmış ve bu nedenle tıkanma yaşanan bir şehirdir. Kentsel Dönüşüm Projesi ile ayrıca yeni bir ticari merkez oluşturmuş olacağız. Projemizde örnek ticari alanlardan, sosyal alanlara kadar birçok farklı done olacak. Vatandaşlarımız günlük alışverişlerini burada yapacaklar ve sosyal hayat bölgede can bulacak. Dönüşüm projesi ilk defa sanayi alanından konut ve ticari alana geçiş olması açısından da önemlidir” ifadesini kullandı.
Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nin kente katacağı kazanımlardan da bahseden Cahan, “Dokuzsele Deresi Allah’ü Teala’nın bize lütfettiği bir deredir. Kentimizin ortasından geçen deremiz Uşak’a çok şeyler katacak. Biz şehrimizin ortasından su aksın, insanlarımız derenin kenarında yürüsün istedik. Ayrıca projemizin peyzajı ile örnek olması ve sosyal alanlar oluşmasına katkı sağlayan bir yapıda olmasını istedik. Her şeyden önemlisi şehrin ortasında bir cazibe merkezi olsun istedik. Projenin ilk halinin ilimize fayda sağlamayacağını düşünerek ıslah projesinin değişimi için mücadele etmiştik. Bu değişim ile örnek bir alan kazanacağız. Geçtiğimiz hafta DSİ Bölge Müdürümüzü ilimizde ağırladık. Projen için önümüzdeki bir ay içinde şantiye kurulacak. Nisan veya mayıs ayı gibi çalışmalar başlayacak. Çalışmalar kısa sürede bitecek. Projemiz bittiğinde ilimizde Eskişehir’de bulunan Porsuk Çayı’nın mini bir modelini gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca suyumuz akar konumda olacak” diye konuştu.
KENTİN HER YERİ ŞANTİYE OLACAK
2015’in Uşak için şantiye yılı olacağını ve projelerin artık somut bir hal almaya başlayacağını bildiren Cahan, “Bu yıl bizim şantiye yılımızdır. Geçtiğimiz yıl projelerimizin köşe taşlarını oturtmuştuk. Kentsel Dönüşüm Projemiz, Dokuzsele Deresi Islah Projemiz ve diğer projelerimiz ile ilimizi şantiye alanına dönüştüreceğiz. Bütün çalışmaları ise titizlik ile takip edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.