Özel Sanko Okulları’nın düzenlediği 13. Geleneksel Satranç Turnuvası’nda dereceye giren 84 sporcunun ödülleri törenle verildi.
Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi’nde 9-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenen satranç turnuvası,14 farklı kategoride 6 tur boyunca 410 sporcunun centilmence mücadelesiyle tamamlandı.
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız, Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tılfarlıgil, Özel Sanko Okullar İlkokul ve Ortaokul Müdürü Handan Şahintaş tarafından takdim edildi.
Özel Sanko Okulları’ndan 7 yaş genel kategorisinde Kayra Öztemiz, 10 yaş genel kategorisinde Umut Mutlu, 12 yaş genel kategorisinde (FM) Kağan Aydınçelebi il birincisi, 7 yaş genel kategorisinde Yiğit Diken il üçüncüsü olarak kupa almayı başardı.
7 yaş kızlarda Elif Ilgın Çınar il dördüncüsü, 11 yaş genel kategorisinde Erencem Özbey il dördüncüsü, Talu Kervancıoğlu il beşincisi ve 11 yaş genel kategorisinde Burak Unat il altıncısı olarak madalya ve başarı belgesi aldı.
Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tılfarlıgil, satranç sporuna okul olarak çok önem verdiklerini ve 14 yıllık geçmişe sahip bir kurum olarak, 13 kez satranç turnuvasına ev sahipliği yapmalarından mutluluk duyduklarını belirterek, turnuvada ödül alan öğrencileri kutladı.