Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 2013 ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre bütün Türkiye’den büyük bir ilgiyle karşılaştı. Sonuçlara göre yaklaşık 10 bin kişi daha ÇOMÜ’lü oldu. Böylece dört yıllık okullarında kontenjan doluluk oranı, geçen yılların üzerine çıkarak yüzde 94'e ulaştı.

Konu hakkında açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, ek yerleştirme, dikey geçiş, yatay geçiş ve yabancı öğrencilerle bu yıl ÇOMÜ’ye yerleşecek yeni öğrenci sayısının 13 bini bulacağını tahmin ettiklerini söyledi. Bütün yerleştirmeler tamamlandıktan sonra yüzde 100’ün üzerinde doluluk oranına ulaşılacağını belirten Hisar, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da doluluk oranlarımız yüzde 120 civarında olacaktır. ÇOMÜ çok popüler bir üniversite, hattâ bu yıl talep, geçen yıldan bile fazla. Tüm Türkiye’de tercih sorunu yaşayan fizik, jeoloji, kimya ve diğer birkaç bölüm dışında tüm bölümlerimizde doluluk oranı ilk yerleştirmede yüzde 100. Ek yerleştirmede sorun olan birkaç bölümde de doluluk oranı artacaktır. Ayrıca YÖS, DGS ve YGS gibi yerleştirmeleri de eklediğinizde ÇOMÜ, talep ettiği kontenjanların çok üzerinde bir doluluk oranına ulaşıyor.” diye konuştu.

Yakalanan başarının tesadüf eseri olmadığının altını çizen Rektör Yardımcısı Hisar, ÇOMÜ hakkında şu bilgileri verdi: "Günümüzde üniversitelerin öğrenci çekmesi, özellikle başarılı öğrenci çekebilmesi kolay değil. Üniversite sayısı 170’i aştı ve her geçen gün yenileri kuruluyor. Bizim gibi çevre illerdeki üniversitelerin işi biraz daha zorlaşıyor, çünkü Çanakkale ve çevresinde öğrenci potansiyeli, büyük şehirlerle kıyaslanmayacak derecede düşük. Bu nedenle bizi seçen öğrencilerimizin yaklaşık olarak yüzde 95’i, Türkiye’nin diğer illerinden. Her yıl kendimizi tüm Türkiye’ye beğendirmek zorundayız. Bu yıl da 10 bin genç, ÇOMÜ’nün kalitesine güvenerek burayı seçti. Bu büyük bir başarıdır ve ardında çok sayıda insanın emeği vardır.”