Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli, Silifke ve Mut ilçelerinde aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yolların, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu açıldığını bildirdi.
Başkan Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bütün ilçelerde gerekli çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Hava koşullarının olumsuzluğuna rağmen, gerek karla mücadele gerekse diğer çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kocamaz, “İnşallah yaptığımız çalışmalarla sadece Mersin merkez değil, ilçelerimiz de modern bir görünüme kavuşacak” dedi.
Kar yağışı nedeniyle kapanan yolların da ekipler tarafından açıldığı bilgisini veren Kocamaz, “Erdemli ilçemize bağlı Sorgun Mahallesi’nde aşırı kar yağışı sonucu kapanan okul yolu ile diğer yolların kar temizliği ekiplerimiz tarafından yapıldı. Ekiplerimiz ayrıca Avgadı-Ayrancı yolu ile Toroslar-Sorgun yolunda, Silifke’nin Kırobası, Ayaştürkmenli Mahalleleri ile Söğüt Yaylası dolaylarında ve Mut ilçesine bağlı Dağpazarı grup yolunun kar temizliğini yaparak ulaşıma açtılar” ifadelerini kullandı.
Kocamaz, kar temizleme çalışmalarının yanı sıra Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Bozyazı ve Aydıncık’ta bulunan ekiplerin başta yol düzeltme ve yapım çalışmaları olmak üzere, bordür ve parke taşı döşeme, aşırı yağışlardan dolayı zarar gören yolların asfalt yama çalışmaları, orta refüj bakım çalışmaları, mezarlık temizlik çalışmaları, tıkanan menfezlerin temizlik çalışmaları ile sivrisinekle mücadele çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi. Ellerindeki tüm imkanlarla bütün Mersin’e yetmeye çalıştıklarını vurgulayan Kocamaz, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın önceliği bizim önceliğimizdir. İlçelerde yaşayan hemşehrilerimiz, en ufak bir sıkıntılarında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yanlarında olacağını bilsinler. Siz rahat oldukça biz de rahat oluruz. Dolayısıyla ilçelerimizin her türlü sıkıntısını çözmeye devam edeceğiz.”