Nevşehir Belediyesi’nde çalışan HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikasına üye işçileri ilgilendiren, Toplu İş Sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Toplam 190 işçiyi kapsayan anlaşma ile işçilerin sosyal haklarında iyileşmeler sağlanırken, işçi ücretlerinde yüzde 10 artış yapıldı.
1 yıl geçerli olacak Toplu İş Sözleşme imza töreninde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yapılan anlaşmanın hayırlı olması temennisinde bulundu. Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak maaş ve sosyal hak ödemelerinde şükürler olsun ki bir gecikme yaşatmadık, Nevşehir Belediyesi’nde işçi memurlarımızı hep gözettik, birbirlerinin arasında bir uçurum meydana getirmedik. Türkiye genelinde performans sistemini ortaya koyarak kendi tercihleri doğrultusunda çalıştılar. İşçilerimizin ve ailelerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuz. İmzaladığımız bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir’de, Nevşehir Belediyesi’ni her zaman kendi evleri giebi gördüklerini belirterek, her toplu sözleşme görüşmesini bir aile ortamı içerisinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Özdemir, birlik, beraberlik ve huzur içerisinde imzalanan bu sözleşmenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Daha sonra 1 yıl süre ile geçerli olacak Toplu İş sözleşmesine Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir imza koydu. Toplu Sözleşme imza töreninin ardından Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.