Yunusemre Belediyesi, ilçeye adını veren ünlü Türk düşünürü Yunus Emre’nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak için bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Yunus Emre Günleri’ne başlıyor. 16-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde bu yıl, ‘Sevelim Sevilelim’ teması işlenecek. Aralarında 9 ülkenin bilim insanlarının da yer alacağı alanında uzman akademisyenler Yunus Emre’nin felsefesini anlatacak. Birbirinden değerli sanatçılar da Manisalılarla buluşacak.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu yıl 16-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3. Uluslararası Yunus Emre Günleri programını Yunuspark’ta düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Çerçi, bir hafta sürecek organizasyonun dopdolu geçeceğini söyledi. Bu yıl 9 ülkenin katılacağı program hakkında bilgi veren Başkan Çerçi, 7’den 70’e herkese hitap eden bir etkinlik programı düzenlediklerini aktardı.

"Amacımız öğretilerini gelecek nesillere ulaştırmak"

Belediye Başkanı Çerçi yaptığı konuşmada, “Yunus Emre’yi anmak, anlamak, felsefelerini, öğretilerini dünyaya duyurmak, sevdirmek ve tanıtmak amacıyla Yunus Emre’nin ismini taşıyan bir belediye olarak bu yıl organizasyonumuzun 3’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak mesajlarının anlaşılması noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Bilim insanları, sanatçılar eşliğinde çocuklarımıza, gençlerimize onun öğretilerini ulaştırmaya gayret edeceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Manisa’ya yakışır bir program olacak. Tüm halkımızı organizasyonlarımıza davet ediyoruz” diye konuştu.

Nesilden nesile aktarılacak

Yunusemre Belediyesinin anlamlı bir çalışmaya imza attığını kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Zafer İkinci ise “Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi ve ekibini tebrik ediyorum. Uluslararası Yunus Emre Günleri organizasyonunun 3’üncüsünü yapacağız. Her sene Yunus Emre Günleri kutlanacak. Değerli Başkanımızın başlattığı bu etkinlik inşallah dilden dile, nesilden nesile devam eder” dedi.

“Yediden yetmişe herkese hitap edecek”

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli de konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi, tıp doktoru olmasaymış, sanatçı olacakmış. Her dokunduğu yere sanatçı hassasiyeti ile temas ediyor. Geçtiğimiz günlerde cami temeli atılmıştı. Baktığımız zaman bir cami olmanın yanı sıra bir sanat eseri gibi bir eser ortaya çıkıyor. Yine Uluslararası Yunus Emre Günleri de her duyguya dokunan bir organizasyon. Bu yıl da 3’üncüsü yapılıyor. Çok güzel yerlere temas etmişler. Yediden yetmişe herkes bu etkinliklerde bir şeyler buluyor. Yunusemre Belediye Başkanımıza bu güzel organizasyondan dolayı çok teşekkür ederim.”

‘Sevelim sevilelim’ teması işlenecek

‘Sevelim Sevilelim’ temasının işleneceği organizasyonda ünlü düşünürün yaşamı ve öğretileri yurt içi ve yurt dışından 43 akademisyenin katılacağı sempozyum, sergi ve o dönemi yansıtan geleneklerin sahnelendirilmesiyle günümüze aktarılacak; alanında uzman akademisyenler Yunus Emre felsefesini anlatacak. Program kapsamında 18 Ekim Çarşamba saat 20.00’de Kültür Sitesi Lale Salonu’nda Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Yunus Emre’nin öğretilerini sahnelendirecek.

Nihat Hatipoğlu, Uğur Işılak ve Ahmet Şafak Manisalılar ile buluşacak

’Amin Alayı’ ve birçok etkinliğin yer alacağı programda ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu da Manisalılar ile buluşacak. 20 Ekim Cuma akşamı Forum Magnesia AVM arkasındaki açık alanda gerçekleştirilecek programda Hatipoğlu, Yunus Emre ve İslam felsefesini aktaracak. Hatipoğlu’nun ardından Türkiye’nin sevilen ozanlarından Uğur Işılak Manisalı hayranlarıyla bir araya gelecek. 21 Ekim Cumartesi günü ise aynı alanda ünlü radyocular Afrikalı Ali ve Erkan Koç’un sunumuyla düzenlenecek programda Türk Halk Müziği Sanatçısı Ahmet Şafak sahne alacak.

Toplantıya Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Özkan Satılmış, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, İdris Avşar, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.