Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Birleşik Taksiciler Birliği üyeleri, 250 araçla Ercan Havalimanı’na giden yolu kapatarak eylem yaptı.

KKTC Birleşik Taksiciler Birliği, Ercan Havalimanı yolunu kapatarak eylem yaptı. Taksicilerin 250 araçlık konvoy ile havalimanına giriş-çıkışı kapamasından dolayı bir süre duran trafik, daha sonra tek şeritten verildi. Yolun kapalı olması nedeni ile birçok yolcu havalimanına yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Bir süre Ercan Havalimanı’na giriş yolu kullanılamazken, polis tarafından havalimanına giriş ve çıkış yolu tekrar trafiğe açıldı.

KKTC Birleşik Taksiciler Birliği, başta partizanca dağıtılan turist taşımacılık izinleri olmak üzere yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve çözüm bulunmasını sağlamak için eylem yaptıklarını dile getirdi. Kıbrıslı taksiciler, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün olay yerine gelene kadar eylemlerine son vermeyeceklerini açıkladı.

KKTC Birleşik Taksiciler Birliği, turist taşımacılık izinlerinin durdurulması, taksicilerle ilgili birtakım yasal düzenlemelerin yapılması ve aktif denetim talebiyle Meclis önünde eylem düzenlemiş ve eylemi daha sonra KKTC Başbakanlığına ve Ercan Havaalanına taşımıştı.