Demirci Kaymakamlığı ve Demirci Belediyesi tarafından düzenlenen "İstiklal Harbinde Akıncılar” çalıştayı kapsamında Demirci ilçesini ziyaret eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Hisar Kaplıcalarında yeni yapımı tamamlanan apart otellerin açılışını yapıp ardından "İstiklal Harbinde Akıncılar” çalıştayı programına katıldı.
Çalıştayda yer alan tarihçi ve araştırmacılarla bir araya gelen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, grupları tek tek gezerek çalışmalar hakkında tarihçiler ve Kaymakam Atila Kantay’dan bilgi aldı. ’İstiklal Harbinde Akıncılar’ Çalıştayı’nın bölge adına ve gelecek nesillerle aktarılması adına önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Vali Erdoğan Bektaş, tarihçi araştırmacı-yazar Talha Uğurluel ile de bir araya gelip konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
DEMİRCİ’DE ESNAFINI ZİYARET ETTİ
’İstiklal Harbinde Akıncılar’ çalıştayı ziyaretinin ardından ilçedeki esnafları da ziyaret eden Vali Bektaş, İsmail Özdağlar sanayi sitesinde esnaflarla bir araya gelip el emeği göz nuru el halılarının yapıldığı tesislerde çalışmaları yerinde inceleyerek işin ustalarından sanatları ile detayları dinledi.
AKINCI YOLUNDAN MAHMUTLAR MAHALLESİNE GEÇTİ
"İstiklal Harbinde Akıncılar” çalıştayı programları kapsamında Demirci dağı güzergahı üzerindeki Akıncı Yolundan Mahmutlar Mahallesinde geçerek vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Bektaş, Manisa ve ilçelerinde birinciliği sürdüren ve ilçede ise Dyned sıralamasında birinciliği göğüsleyen Mahmutlar İlkokulu öğrencileriyle de sohbet etti. Vali Erdoğan Bektaş öğrencilerle tek tek ilgilenip ihtiyaçlarını sordu. Mahmutlar köy kahvehanesinde vatandaşların sorunlarını da dinleyen Vali Erdoğan Bektaş daha sonra Demirci’ye oradan da Manisa’ya hareket etti.