Faik KAPTAN-Hüseyin ASLIYÜCE/ İSTANBUL,() Galatasaray Liv Hospital Basketbol takımı, Kızıl Yıldız ( Crvena Zvezda) maçı için THY’ye ait bir uçakla saat 11.25’de İstanbul’dan Belgrad’a gitti.

 

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 3. maçında bu akşam saat 22.00’de karşılaşacak olan takımla birlikte Belgrad’a giden Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ise,”Korkmuyoruz. Korkunun ecele faydası yok” diyerek şöyle konuştu:
“ Özel uçakla Sırbistan’a gidiceğiz ve maç oynayıp geleceğiz.Biz dostluk maçı oynamaya gidiyoruz.Savaşa gitmiyoruz.Akşam döneceğiz. Üç buçukta buradayız. Hepinizi beklerim. Yöneticilerle görüşüyoruz. Siyasi kademe ile de görüşüyoruz. Ben bir şey olacağını zannetmiyorum. Bizim koçumuz özür diledi.Koçumuzda bir şey yapmadı zaten niye özür diliyor anlamıyorum. Bir kişi öldü o acı bir şey.”
Duygun Yarsuvat bir gazetecinin “Bir endişe taşıyor musunuz?” şeklindeki sorusunu ise, “ Endişemiz yok. Korkmuyoruz. Korkunun da ecele faydası yok. Bu kadar basit” diye cevap verdi.
İstanbul’daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaşanan olaylarla ilgili olarak yaptığı açıklamaların sert olduğu ve bu nedenle de Sırp taraftarların tepkisini topladığı belirtilen Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise bir açıklama yapmadı.
İki takım arasında Kasım ayında İstanbul’da oynan mücadele öncesi yaşanan olaylarda bir Sırp taraftarın hayatını kaybetmesi üzerine Euroleauge Yönetimi bu maç için yayınladığı bildiride, “ Herkes İstanbul'da yaşanan bu trajik olayı hatırlamalı ve benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması adına her türlü bireysel davranıştan kaçınıldığına emin olmalıdır.  Tüm taraftarlar dünyanın gerçekten en iyi taraftarı olduklarını, desteklerini tamamen kulüplerine ve oyuncularına verdiklerini ve rakip taraftarlar, kulüpler ve oyunculara gerçek bir centilmenlik gösterdiklerini, dünyaya gösterme şansına ve sorumluluğuna sahiptir" denildi. Sırbistan’ın Kombank Arena stadında bu akşam saat 22.00’de oynanacak mücadele için geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bildirildi.

(FOTOĞRAF)