Trakya Üniversitesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı kayıtlarında renkli görüntüler yaşanıyor. 40 yıl aradan sonra üniversite sınavını kazanarak kayıt yaptıran karı koca yeniden öğrenci olarak sıralara oturacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Emeklilik dönemlerinde kendileri için bir şey yapmak isteyen Tabakoğlu çifti, ’okumanın yaşı yok’ sözünün karşılığını vermeyi planlıyor. Halen Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde Resim Öğretmenliği yapan 51 yaşındaki Nalan Tabakoğlu ve özel sektörden emekli eşi 58 yaşındaki Ahmet Faruk Tabakoğlu girdikleri üniversite sınavında Trakya Üniversitesini kazanarak herkesin takdirini topladı. Önceki gün bölümlerine kayıt yaptıran çift, 40 yıl aradan sonra yeniden öğrenci olarak sıralara oturacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

51 yaşındaki Nalan Şahin Tabakoğlu Trakya Üniversitesi Geleneksel El Sanatları bölümüne, eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu da üniversitenin Arkeoloji bölümüne kayıt yaptırdı. Nalan Şahin Tabakoğlu "Ben ve eşim Trakya Üniversitesini beraber kazandık. Burada beraber okuyacağız. Trakya Üniversitesinde olmaktan çok mutluluk duyduk" dedi.

“Eşimle birlikte sınava girdim ve nihayetinde kazandık”

TÜ. Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Bölümü’nü kazanan Nalan Şahin Tabakoğlu, üniversite sınavına girme fikrinin çıkış noktasını şöyle anlattı:

"Eşimin lise arkadaşı İstanbul’da bir üniversiteyi kazanmıştı. Çok zevk aldığını söyledi. Eşim oradan esinlendi ve aslında kendisinin de istediğini söyledi. Hep içinde arkeoloji okuma isteği vardı zaten. Ben de destekleyeceğimi söyledim. Benim de emekliliğim gündeme geldi. Emeklilik sürecimde Edirne gibi Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış bir şehirde geleneksel el sanatlarını pekiştirebileceğimi düşündüm daha önceki bilgilerimle. Ben de eşimle birlikte sınava girdim ve nihayetinde kazandık" dedi.

"Her şeyden önce eğitim şart"

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile akrabalık bağları bulunmayan Ahmet Faruk Tabakoğlu, genç nesle eğitim görmeleri konusunda da tavsiyelerde bulunarak, "Gençlere tavsiyem, eğitim her şeyin başında şart. Bunun dışında isteklerini ve beklentilerini ertelemesinler. Eğitimlerini mutlaka alsınlar. Dolayısıyla belli bir eğitim alınmadan diğer alınmış eğitimlerin önemi kalmıyor. Diploma her zaman lazım ama bunun ötesinde almış oldukları eğitimler kendi sevdikleri alanlarda olmalı ki başarı oranları yüksek olsun" dedi.

Öte yandan çiçeği burnunda üniversiteli çift 15 Eylül’de kapılarını açması beklenen Trakya Üniversitesinde ilk derse girecekleri günü heyecanla beklediklerini de sözlerine ekledi.