Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu UZEM Önlisans Mekatronik Programı öğrencilerinin ürettikleri ‘Feda’ isimli ’yapay kol’ projesiyle ilgili haberler ulusal ve yerel basında geniş yer aldı.
Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner, Uzaktan Eğitim Programı Mekatronik Bölümü öğrencilerinin geliştirdiği kafa ve ayak hareketleriyle kontrol edilen yapay kol projesinin yazılı ve görsel basında ses getirmesinin kendilerine yeni sorumluklar yüklediğini söyledi.
Yapay kol ile ilgili haberlerin TRT Haber, ATV, NTV, KANAL 7, STV, A HABER, TRT TÜRK, KANAL 26 kanallarının ana haber ve haber bültenlerinde, haber ajanslarının internet sayfalarında, tirajı yüksek gazeteler başta olmak üzere yaklaşık 40 ulusal ve yerel gazetede yer almasının yanında sosyal medyada binlerce defa görüntülenmesinden büyük mutluluk duyduklarını anlatan Doç. Dr. Öner, “Amasya Üniversitesi’nin özellikle bilimsel çalışmalarla gündeme gelmesi çok sevindirici, fikirlerin ürünlere dönüştüğünü görüyoruz. Ürünlerimizin sanayicilerimizin de desteği ile ulusal ve uluslararası pazarlarda yer alması temennimizdir. Projelere kafa yoran, emek sarf eden akademisyen arkadaşlarımı ve öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu.