Gambia Cumhuriyeti Büyükelçisi Ekselans Momodou Badjie, Adnan Menderes Üniversitesi’ne (ADÜ) ziyarette bulundu.
Gambia Cumhuriyeti Büyükelçisi Ekselans Momodou Badjie, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı kutlayarak, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Badjie, Türkiye Afrika arasındaki işbirliğinden mutlu olduğunu dile getirdi.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın Adnan Menderes Üniversitesi’nde çok sayıda Afrikalı öğrenci olduğunu ve ADÜ kapılarının sonuna kadar Afrikalı öğrencilere açık olduğunu vurguladığı görüşmede Gambia Üniversitesi ile ADÜ arasında işbirliği, öğrenci ve akademisyen değişimi ile ilgili konular görüşüldü.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın Adnan Menderes Üniversitesi fakülteleri, birimleri ve FARABİ Programı hakkında bilgi verdiği ziyarette, Gambia Büyükelçisi Ekselans Momodou Badjie ADÜ Şeref Defteri’ni imzalayarak, deftere iyi dileklerini yazdı.
Ziyarette ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğrencisi Gambialı Mustapha Touray de hazır bulundu. Öğrenci ve Büyükelçi Badjie arasında gerçekleşen samimi sohbette, Büyükelçi ülkesinden bir öğrenciyi görünce büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Gambia ve ADÜ arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin konuşulduğu ziyaret, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın Gambia Büyükelçisi Ekselans Momodou Badjie’ye hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.