Çorum’un Osmancık ilçesinde dünya evine giren bir jokey, gelini at üzerinde nikah salonuna götürdü.
Jokey damat Ali Arslan, nikah masasına oturduğu Ayşen Sağır’ı düğün salonuna kadar sahibi olduğu Eren Hilal adını verdiği atın üzerinde götürdü.
Düğün konvoyunun önünde at üzerindeki damat Ali Arslan ile gelin Ayşen Sağır’ı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Baba evinden ata binerek ayrılan ve Osmancık Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki düğün salonuna at üzerinde şehri dolaşan gelin ve damat, ayrıca vatandaşların da ilgi odağı oldu. At üzerinde yapılan şehir turunun ardından davul zurna eşliğinde gelin ve damat, düğünün yapılacağı Osmancık Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki düğün salonuna geldiler.
Katıldığı 6 yarışta birinci olan şampiyon damat Ali Arslan, aile olarak unutulmaya yüz tutmuş eski Türk düğün örf ve adetleri ile geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Eşim olacak gelin adayı Ayşen Sağır’ı eski geleneklere göre baba evinden dualar eşliğinde alarak, at üzerinde tekbirler eşliğinde şehir turu attırararak düğün salonuna getirdik" dedi.
At üzerinde düğün salonuna gelen Ayşen Sağır da, "Dedelerim ve büyüklerim hep eskileri anlatırdı. At üzerinde nasıl gelin getirdiklerini, nasıl gezdiklerini... Ben de aynı duyguyu heyecanla yaşadım, çok mutlu oldum. Allah, inşallah bizi hep mutlu eder" şeklinde konuştu.