Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Esnaf Odası Başkanı M.Saruhan Yağmur, Ramazan boyunca hiçbir et ve et ürününe zam yapılmayacağını bildirdi.
Başkan Yağmur, 18 Haziran 2015 tarihi itibariyle başlayacak Ramazan ayında, kasaplar odasına bağlı denetim ekiplerinin izinlerini kaldırarak, şehirde bulunan kasap, tavukçu, balıkçı ve şarkütercileri denetleme faaliyetlerine hız verdiklerini bildirdi. Vatandaşlara, hijyenik ortamda üretilen ve satışı yapılan et ve et ürünü satışı için Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı başta olmak üzere Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam zabıta ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışacaklarını duyuran Yağmur, “Adana’da, odamıza kayıtlı kasaplar, balıkçılar, tavuk eti satışı yapan işletmeleri denetlemelerimiz devam etmektedir. Ayrıca, Kasaplar Esnaf Odası başkanlığımızca, Ramazan boyunca tüm et ve et ürünlerinde hiçbir şekilde zam yapılmayacaktır. Vatandaşlarımızın bilinçli olarak, tanıdık ve bildikleri esnaf tarafından, sağlıklı ve hijyen ortamda üretilen, satışı yapılan et ve et ürünlerini tercih etmeleri menfaatlerine olacaktır. Ayrıca, vatandaşlarımızın hiçbir şekilde hiçbir firmadan, izinleri dahi olsa hazır kıyma almamalarını tavsiye ediyoruz. Et sucuklarını da, bildikleri ve tanıdıkları esnaftan almalarını istiyoruz” dedi.
Yağmur, vatandaşın Ramazan boyunca karşılaştıkları sorunları0505 376 33 74 nolu cep telefonuna, sabah saat 08.00’den 17.00’ye kadar da Adana Kasaplar Esnaf Odasına ait 0322 365 03 02 ve 365 33 77 nolu telefona bildirebileceklerini kaydetti.