11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kocasinan Belediye Başkanı seçilen Ahmet Çolakbayrakdar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar tarafından karşılanan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ahmet bey uzun yıllar teşkilatların içerisinde, belediye meclislerinde olan biridir. Zaten yaptığı işleri şimdi başkan olarak devam ettirecek. Kocasinan için Kayseri için hayırlı olsun. Övündüğüm bir şey var. Bir şehirde bu kadar önemli değişiklikler olurken, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, sonra en büyük ilçe Kocasinan Belediye Başkanlığı değişirken, şehirde çok yapısal önemli kararlar alınırken, bu değişimler olurken, bütün bunları arkadaşlarımızın kendi aralarında konuşarak suhulet ve nezaket içerisinde kararlar verip, oy birliğiyle bir neticeye vardırmaları ve yeni düzeni bu şekilde kurmaları her türlü tebrikin üzerindedir. Bir çok şehre, bir çok organizasyona, bir çok başka kurumlara örnek olacak bir davranıştır. Bundan dolayı bütün arkadaşları bütün hemşerilerimi tebrik etmek istiyorum" dedi.
11. Cumhurbaşkanı Gül şöyle devam etti, "Yeni Başkan Ahmet Çolakbayrakdar arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Daha önce Bekir Bey ve Mustafa Bey’den nasıl devraldılarsa, huzurlu, başarılı çalışmaları aynı şekilde devam ettirecektir. Kayseri’de böyle bir dayanışma içerisinde arkadaşlar kendi aralarında istişare ederek, bu kararları da almaktadır. Burada böyle bir geleneği ta 1991 yılında başlatmıştık. Arkadaşlarımızın kendi kültürümüze, kendi değerlerimize yakışır bir şekilde bu yeni geçişleri yenilemelerin bu şekilde suhuletle nezih bir şekilde bu önemli kararların alınıp yapılmasında muhakkak ki Sayın Mehmet Özhaseki’nin de büyük liderliği olmuştur. Bu yeni görev değişiklikleri neticesinde yeni sorumluluklar alan arkadaşlarımı da ziyaret edip başarılar dilemek istedim."
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da konuşmasında, "Nezaket gösterip hayırlı olsun ziyaretinde bulunmanızdan dolayı ziyadesiyle memnun oldum. Malumunuz üzere Kocasinan metropoldeki en büyük ikinci ilçemiz konumundadır. Kocasinan 156 bin hektar alan üzerinde 377 bin nüfusla ciddi manada geniş bir yüzölçümü içerisinde nüfus yoğunluğu fazlaca olan bir ilçemizdir. Biz de bin 100 personelimizle hizmet vermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah Bekir Başkanımızla başlayıp Mustafa Çelik Başkanımızla devam eden çalışma kültürünü devam ettirerek devraldığımız projeleri, üzerine ekleyerek, yenisini katarak mevcut projeler üzerinden daha titiz çalışmalarımızı sürdürerek bize verilen bu görevi sonuna kadar götürmeye çalışacağız" şeklinde duygularını ifade etti.
Başkan Çolakbayrakdar 11. Cumhurbaşkanı Gül’e Kayseri kültüründe önemli bir yeri olan işlemeli bir ibrik hediye etti.