Muğla’nın Seydikemer ilçesinde sağanak yağışın ardından oluşan sel nedeniyle birçok ev ve sera sular altında kaldı.
Çukurincir Mahallesi’nde dün geceden beri devam eden aşırı yağışın ardından Eşen Çayı taştı. Oluşan sel nedeniyle sera ve bazı evler sular altında kaldı.
Yaşanan sel baskını nedeniyle mahalleler arasındaki bağlantı sağlayan yollar trafiğe kapandı. Köyün imamı cami hoparlöründen “Eşen Çayı’nda yaşanan taşkına karşı vatandaşlarımızın tedbir almaları önemle duyulur” şeklinde anons yaptı. Çayda oluşan taşkının engellenmesi amacıyla Muğla Büyükşehir ve Seydikemer Belediyesi kamyonlarda toprak çekerek bent yapmaya başladı.
Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Çukurincir Mahallesi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Çalışmaları bizzat yerinden yöneten Köken, “Sorun sadece Eşen Çayında değil. Gölbent Mahallesi’nden gelen tahliye suyu da buraya akınca sel yaşanıyor. Bu afeti daha fazla mal kaybı olmadan atlattığımız takdirde; Gölbent Mahallesi’nden gelen suyu bağlantı yaparak Eşen Çayı’na akmasını sağlayacağız” dedi.
“BARAJ KAPAKLARI AÇILMASIN”
Çukurincir Mahallesi Muhtarı Servet Yılmaz da, “Şu an hayati bir tehlikemiz yok. Seralarımız ve evlerimizi sel bastı. Ancak Seki’deki barajın kapaklarını açacaklarını söylüyorlar. Bu kapaklar açılırsa, köyümüz büyük tehlike altında kalacaktır. Zaten şuanda mahallemizin bir bölümü selden etkiledi. Yetkilerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.