Doğal güzellikleri, mimari yapısı ve sakinliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı Akyaka Mahallesi yaz sezonundaki çekiciliğini kış sezonunda da sürdürüyor.
Büyükşehir yasası öncesi Belde olarak hizmet veren Akyaka Mahallesi, Türkiye’deki sayılı yerleşim birimlerine verilen ‘Sakin Kent’ unvanını da alırken, kış döneminde vatandaşlar sahilde yürümek ve temiz hava için hafta sonlarında Akyaka sahilini tercih ediyor. Yeni yıl tatilinin dört güne çıkmasını fırsat bilen Muğlalılar kadar, Aydın ve Denizli illerinde de günübirlik veya hafta sonu tatili için Akyaka Mahallesini tercih eden vatandaşlar, hem balık tutuyor, hem de sahilde yürüyüşü yapıyor.
Aynı gün hem Yılanlı dağında kartopu oynadıklarını, hem de Akyaka sahiline inerek sahilde yürüyüş yaptıkları belirten vatandaşlar, “Muğla’da iki mevsimi aynı anda yaşamak mümkün. Sabah saatlerinde Yılanlı dağında kartopu oynarken, öğleden sonra Akyaka sahilinde yürüyüşü yaparak kış güneşinin nimetlerinden yararlanıyoruz. Akyaka yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da yerli turistler için mükemmel bir dinlenme yeri. Dört günlük yeni yıl tatili hem stres, hem de dinlenme açısından çok çok iyi oldu. 2015 yılına daha zinde girebileceğiz” dediler.