Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Haluk Uyanık’ı makamında kabul etti.
Ziyarette yaptığı konuşmada Türk insanının Kızılay’ı “devletin şefkatli yardım eli” olarak gördüğünü ifade eden ATSO Başkanı Davut Çetin, Kızılay’ın yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası alanda da tüm ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu ve bunun bir Türk vatandaşı olarak kendisini gururlandırdığını söyledi.
Kızılay Kan Merkezi’nin, Antalya’da hem vatandaşlara hem de her yıl gelen 13 milyonu aşkın turiste hizmet verdiğini kaydeden Çetin, “Turizmin başkenti Antalya’da Kızılay sadece bizim vatandaşlarımıza değil kentimize gelen her milletten insana hizmet veriyor. Ancak özellikle yaz aylarında kan stoklarında sorun yaşadığınızı biliyorum. ATSO olarak her zaman Kızılay’ın yanındayız. Kızılay’ın kan ihtiyacı konusundaki duyuruların üyelerimize de ulaşması için Odamızın iletişim kanallarını halihazırda kullanıyoruz. Başta kan bağışı olmak üzere her konuda Kızılay ile işbirliği içinde olmaktan memnuniyet duyarız” dedi.
Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Haluk Uyanık faaliyetleri hakkında bilgiler verdiği ziyarette, Antalya’da yağışların çok olduğu Ocak-Şubat ayları ile sıcaklıkların çok yükseldiği Temmuz-Ağustos döneminde kan bağışlarının çok azaldığını söyledi. Dr. Haluk Uyanık, bu azalmayı kurum olarak düzenledikleri bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarıyla kapatmaya çalıştıklarını belirtti. ATSO’nun Antalya’nın en güçlü STK’larının başında geldiğini ifade eden Uyanık, “ATSO’nun öncü olacağı bir kampanya düzenleyerek hem üyelerinizin hem de çalışanlarınızın dikkatlerini çekebiliriz. Bu konuda ATSO’nun desteği ile yapılacak çalışmalar şehirde birçok kurum ve kuruluşu harekete geçirecektir” diye konuştu.
ATSO Başkanı Davut Çetin ve Dr. Haluk Uyanık, önümüzdeki günlerde ATSO üyelerine yönelik bir kan bağışı kampanyası düzenlenmesi konusunda görüş birliğine vardı.