Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Bursaspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında kaybettikleri iki puan için üzgün olduklarını söyledi.

Bursaspor'un kazanmayı kendilerinden daha çok hak ettiğini ifade eden Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Kaybettiğimiz iki puan için üzgünüz. Ama oyuna baktığımızda Bursaspor kazanmayı bizden daha çok hak etti. İyi bir oyun, iyi bir mücadele oldu sahada. Her şeye rağmen kazanmamız gerekiyordu. Ancak bu yolda bazı eksikliğimizi hissettik. Orta sahada onların üstünlüğü, ileride Fernandao'nun performansı oldukça iyiydi. Son dakikaya kadar kazanmak için mücadelemizi sürdürdük."

Galatasaray'ın talip olduğu belirtilen Serdar Aziz ve Fernandao için girişimlerin etik olup olmadığı sorusuna da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, "Serdar ile ilgili düşüncemiz geçen hafta başlamadı. İlk yarıdan itibaren eksiğimiz var ve Serdar'ı istiyoruz. Sürekli gazetelere taşındı. Siz soruyorsunuz, biz de cevaplıyoruz. Ozan Tufan ile ilgili de Fenerbahçe görüşüyor. Bizim de ihtiyacımız vardı. Serdar Aziz en uygun ve düşündüğümüz isimlerin başındaydı" yanıtını verdi.

Karşılaşmaya sürdüğü ilk 11 ile ilgili bir soru üzerine de Hamzaoğlu, "Bursaspor'un kanatlardan süratli gelen oyuncuları vardı. Alex sıkça ileriye gitmeyi seven bir yapısı olduğu için oraya Hakan'ı koyduk ki daha sonra Sabri sakatlanınca hamlelerimizi gerçekleştirdik. Yerinde bir 11 tercih ettiğimi düşünüyorum.

Bruma'yı oynatmamız için Chedjou'yu oynatmamamız lazımdı. Bruma'yı, rakibin yorulduğu anlarda kullanmayı daha uygun buldum" dedi.

Bir gazetecinin "Fenerbahçe maçına üç puan geride gitmek sizi etkiler mi? Kariyeriniz dönüm noktası olacağını düşünüyor musunuz" sorusuna ise Hamza Hamzaoğlu, "Fenerbahçe maçı tabii ki önemli. Oradan alacağımız puan yarışta bizi kafa kafaya götürecek. Oraya geride gitmek bizi etkilemez. Önemli olan son maçta lider olarak çıkmaktır" şeklinde yanıt verdi.

GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKAN YARDIMCISI ALBAYRAK: "TRANSFER YAPAMAYIZ, ÇÜNKÜ GEÇEN DÖNEMLERİN DEVRE ARASINDA ALINAN OYUNCULARIN TAKIMA BİR FAYDASI OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, maçın zor geçtiğini ifade ederek, "Bizim eksikliklerimiz vardı. Dün Hamit'in, maç sırasında da Sabri'nin sakatlanması, bütün oyun planlarımızı bozdu. Geriye düşülen bu tip maçlarda, bence bir puan iyidir. Şampiyonluk için çok faydalı bir puandır. Gönül isterdi ki galip gelelim ama karşımızdaki rakip de Bursaspor. Çok güçlü bir kadrosu var. İçerisinde hele birkaç futbolcu var ki onları Galatasaray'da çok görmek isterim. Şampiyonluk yarışında önümüzde 16 maç daha bulunuyor. İlerleyen haftalarda çok şeyin değişebilir" diye konuştu.

Albayrak, devre arasında transfer yapmayacaklarını açıklayarak, "Galatasaray belki de tarihinde ilk kez devre arasını transfer yapmadan geçiriyor. Bir sürü arkadaşımız ayrıldı ama transfer yapmadan geçiriyoruz. Transfer yapamayız çünkü geçen dönemlerin devre arasında alınan oyuncuların takıma bir faydası olmadığını görüyoruz. Sakat arkadaşlarımız da iyileştikten sonra fazla bir ihtiyacımız olacağını düşünmüyorum. Ayrıca çok büyük ödemelerimiz olduğu için biz futbolcularımıza parayı vermek durumundayız. Yeni aldığımız arkadaşlar uyum sağlayana kadar zaten lig biter. O parayı oyuncularımıza veririz belki de daha iyi olur" ifadesini kullandı.

Takımdan gönderdikleri oyunculardan yaklaşık 5 milyon liralık bir tasarruf sağladıklarını da belirten Albayrak, "Bu çok ciddi bir rakamdır. Biz buraya kısa bir süre için geldik. Önümüzün açılması için birçok konuda tasarruf yaptık, bunu da yapmak zorundayız. Transfer yapmayı düşünmedik ve yapmadık" dedi.

Abdurrahim Albayrak, transferlere çok paralar harcandığını anlatarak, "Çok büyük paralar veriliyor. Bu paraları bu kulüpler ödeyemez. Bir göğüs reklamından yılda 4 milyon Euro alırken, bir futbolcuya dünyanın parasını verdiğiniz zaman altından kalkamazsınız. Sonra sıkıntı yaşarsınız. Biz de şimdi transfer yapabiliriz, herkesin de hoşuna gider ama ödemeye gelince bunu nasıl yapacaksınız? Önemli olan Galatasaray'ın geleceği. 25 futbolcuya para vermek var bir de 43 kişiye para vermek var" şeklinde konuştu.

Albayrak, mevcut kadroyla şampiyon olacaklarına inandıklarını da söyledi.

Sarı kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Albayrak, yabancı kontenjanı nedeniyle kadro dışı bırakılan Emmanuel Eboue'yi takıma dahil edemediklerini ifade ederken, "Engin Baytar da çok sevdiğim bir kardeşim. Çok kazanmak isterdim ama son yapmış olduğu bir hareket, yönetimde beni güçsüz bıraktı. Onun için Engin'e de çok üzüldüm. Arabada parayla çektiği görüntüler, camiamız tarafından hoş karşılanmadı. Başkanımız da onunla ilgili 'kesinlikle olmaz' dedi. Gökhan Zan da sevdiğim bir kardeşim ama maalesef olmuyor. Birçok kez denedi arkadaşlar, olmadı. Bu iki arkadaşın bir yere gidip oynamasını istiyorum. Kendilerini de çok seviyorum" diye konuştu.

Albayrak, genç stoperleri Emre Can Coşkun'u, Denizlispor'a kiralık olarak verdiklerini de sözlerine ekledi.

GALATASARAY KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI YASAMAN: "OYUNDAN DA SONUÇTAN DA MEMNUN DEĞİLİM"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Bursaspor karşısında kötü mücadele ettiklerini ifade ederek, "Beraberlikten mutlu değiliz. Bursaspor daha iyi oynadı ve daha çok pozisyona girdi. Biz az pozisyona girdik ve iyi oynamadık. Savunmamız da iyi değildi. Ben oyundan da sonuçtan da memnun değilim. Hata yapmamamız lazım ama iki haftadır hata yapıyoruz. Şampiyonluk yarışında önümüzde daha çok maç var. Ancak takımın sergilediği oyundan memnun değilim. Çok pozisyon veriyoruz. Bugün açık farkla mağlup olabilirdik. Biraz da şansımıza bir penaltıyla berabere kaldık. İnşallah bundan sonra iyi olur" diye konuştu.

BURSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ GÜNEŞ: "KAZANMAMIZ GEREKEN İKİ PUAN KAYBETTİK"

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, kazanmaları gereken maçta iki puan kaybettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Düşündüğümüz oyun tarzı gerçekleşti. Seyir açısından güzel maçtı. Daha çok pas yapabilirdik. İkinci yarıda Galatasaray daha çok baskı yaptı. Kazanmamız gereken maçta iki puan kaybettik. 2-1'den sonra 2-3 tane daha gol bulabilirdik. Hakem oyunu hızlandırdı. Penaltı pozisyonunda yardımcılarını dinledi. Ozan'ın pozisyonunda da dinleyebilirdi. Melo ve Hakan atılabilirdi.

Ozan Tufan ve Serdar Aziz'in transferleri ile ilgili bir soruya da Güneş, şu yanıtı verdi:

"Futbolcularımız transfer dedikodularından etkileniyor. Dün maç saatine kadar transfer dedikoduları geliyordu. Ozan ve Serdar takımdan ayrılmayacak. Biz transfer yapmayacağız. Dışarıdan oyuncu alıp da eldeki oyuncuya para veremeyeceksek hiçbir anlamı kalmaz."

Genç oyuncu Josue'nin kadroya alınmamasıyla ilgili de Şenol Güneş, "Takım kadromuz 18 kişi. Josue'yi bazen oynattık. Çok yetenekli bir oyuncu. Fiziksel, zihinsel ve psikolojik olarak hazır değildi. Bugün de 18'e almadım. Ben beğenerek aldım onu. Beğendiğim oyuncuyu oynatmama hakkına da ben sahibim. Antrenörün seçimlerine saygı duymanız gerekiyor. Haftaya oynayabilir, hatta hiç oynayamayabilir" ifadesini kullandı.

Güneş ayrıca, bu sezon Süper Lig'i ilk 5 içinde tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.