TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanlığı meclis kararıyla hayvanların sokağa terk edilmesini yasakladı. Kararla ayrıca hayvanları kaybolanların 15 gün içinde belediye dilekçe ile başvurma zorunluluğu getirdi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi, sahipli ya da sahipsiz hayvanların sokağa terk edilmesini engellemek için harekete geçti. Meclis hayvanların sokağa terk edilmesini yasaklarken, kaybolma durumunda da sahiplerinin 15 gün içinde belediyeye başvurma zorunluluğa getirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, belediyelerin görevinin sadece insanlara yönelik olmadığını söyleyerek, “En az bizler kadar yaşama haklarına sahip olan hayvanların da refah ve mutluluğunu sağlamaktır. Bu nedenle kentte, sahipli ya da sahipsiz olduğuna bakılmadan tüm hayvanlarla ilgili çalışmalara başladı. Bu çalışmalarla hem hayvanların, hem de kurallara uymayan hayvan sahiplerinin yaptıklarından dolayı vatandaşlarımızın mağduriyetleri önlenecektir" dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı toplantısında ayrıca, gezdirilen köpeklerein tasmalarına sahiplerinin açık adres bilgilerinin yer alması, 15 yaşından küçüklerin, yanlarında reşit bir kimse olmadan halka açık yerlerde köpek dolaştırmaması, halka açık alanlarda köpeklerin tasmasız ve serbest dolaştırılmaması, köpek dışkılarının sahiplerince derhal kaldırılmasını da karar altın aldı. Meclis kararına uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanuna hükümlerine göre idari para cezası kesilecek.