Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, MHP iktidarında tarım ve hayvancılığı geliştirip, orman köylülerinin ormanlardan çok amaçlı yararlanmasını sağlayacak düzenlemeleri yapacaklarını söyledi.
Seyfettin Yılmaz, beraberinde Milletvekili Adayı İsa Ayanoğlu ile birlikte Karaisalı ilçesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla kucaklaştı. MHP Karaisalı İlçe Başkanı Sezai Yılmaz ile parti teşkilatı mensuplarıyla Karaisalı ilçe merkezinde işyerlerini ve parkları gezen eden Seyfettin Yılmaz, hemşehrilerinin sıcak ilgisiyle moral yükseltti.
‘SAMİMİ İLGİ İKTİDARIMIZIN İŞARET FİŞEĞİDİR’
Gençlik yılları Karaisalı’da geçen Seyfettin Yılmaz, kucaklaştığı çoğu arkadaşıyla hatıralarını tazeledi. Kendisinden yaşça büyük hemşehrilerinin elini öpüp, hayır dualarını alan Yılmaz, “MHP olarak tek başına iktidar hedefliyoruz. Karaisalı kararını vermiş. Karaisalı’da gördüğümüz sıcak ve samimi ilgi 7 Haziran’daki iktidarımızın işaret fişeğidir. Allah’ın izni, milletimizin desteğiyle seçimden başarıyla çıkacağız” dedi.
Karaisalı’da yaşayan insanların çoğunun tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığını, orman köylerindeki hemşehrilerinin de zor şartlar altında hayat mücadelesi verdiğini kaydeden Seyfettin Yılmaz, MHP iktidarında hemşehrilerinin yüzünü güldüreceklerinin sözünü verdi.
Seyfettin Yılmaz, tarım ve hayvancılık sektörlerini yüksek verimlilikte, kaliteli ürün üreten, teknoloji kullanabilen, ülke insanını besleyebilen ve ihracat kapasitesi yüksek bir düzeye getireceklerini anlattı.
Yılmaz, hayvancılığı desteklerken, ırk ıslahı, kaliteli yem ve yem bitkileri üretiminin teşvik edileceğini, hayvan hastalıkları ve zararlılarla etkin mücadele verileceğini dile getirdi.
‘ORMAN KÖYLÜSÜNÜN REFAHINI ARTTIRACAĞIZ’
6 yıl boyunca Adana Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı dönemde Karaisalı’nın orman köylerini karış karış gezdiğini vurgulayan Yılmaz, buralarda yaşayan insanların refahını arttırıp, mutlu bir yaşam sürdürmelerinin yollarını çok iyi bildiğini vurguladı. Yılmaz, “MHP iktidarında orman köylüsünün ormandan çok amaçlı yararlanmasını sağlayacağız. Ormanları koruyup, geliştirirken, insanlarımızın ormanlardan ekonomik kazanç sağlayacak projeleri hayata geçireceğiz. Harnup, defne, çam fıstığı, ıhlamur, gibi orman ağaçlarının meyvelerinin değerlendirilmesi, katma değerinin arttırılmasını, orman dışı ürünlerden köylümüzün önemli kazanç sağlayacağı düzenlemeleri yapacağız. Meyveli ağaçların sayılarını arttıracağız. Köylülerimizin doğal ürünlerinin aracısız tüketiciye ulaşmasına imkan verecek mekanizmaları yerel yönetimlerimizle koordine edeceğiz. Bu sayede hem köylümüz ürününü daha iyi paraya satacak, hem de şehirdeki vatandaşlarımız aracılar ortadan kalktığı için bu ürünlere daha ucuza ulaşacaklar” diye konuştu.
Yılmaz, Karaisalı programının ardından Çukurova İlçesi’ne bağlı Salbaş Mahallesi’nde de esnaf ziyaretleri yaptı. Burada da vatandaşlardan yoğun ilgi gören Yılmaz, gençlerle şakalaştı. Genç seçmenlerin ’’Hep destek, tam destek’’ sloganları geziyi daha da keyiflendirdi.