Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Adilcevaz Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri ve Bahar Şenlikleri’ başladı.
İki gün sürecek olan etkinlikte öğrencilere kariyer ve istihdam alanında verilen seminere Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erdoğan Kaçan, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, kurum müdürleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Adilcevaz Meslek Yüksekokulu konferans salonunda verilen seminerde konuşma yapan okul müdürü Murat Çelik, öğrencilerin meslek hayatına atılmadan önce iyi bir eğitim almaları gerektiğine değinerek, “Bizler üniversite olarak öğrencilerimizin eğitiminden ve kültürel gelişimlerinden sorumluyuz ve aynı zamanda öğrencilerimizin en iyi eğitimi almalarını sağlamak için çalışmaktayız. Ayrıca onların meslek hayatlarına atılmadan önce istihdam alanı kurabilmeleri için ilgili sahalarda ve iş dünyasında önemli başarılar imza atmış kişilerle buluşturarak gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bu programı düzenlenmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimize bilginin yanı sıra kariyerlerini planlama, meslekleri tanıma, iş başvuru yollarını öğrenme ve geleceğe dönük planlama yapmada onlara yardımcı olmaya çalışmaktayız” dedi.
Programa konuşmacı olarak katılan el sanatları ustası Cumali Birol, kariyer olanaklarını anlattığı sunumunda sıkça kendi deneyimlerinden bahsederek, tecrübelerini öğrencilere aktardı.
Yapılan konuşmaların ardından Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan bilişim sunumu katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli tarafından el sanatları ustası Cumali Birol’a katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.
Program el sanatları sergisi ve bilişim poster sunumunun ardından verilen kokteylle sona erdi.