Şırnak Valiliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu tarafından madde bağımlılığı konulu konferans düzenlendi.
’Yaşanılabilir bir çevre için madde bağımlılığına hayır’ sloganı ile bir otelde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Orhan Kural ile Şırnak Vali Yardımcısı Mustafa Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı M. Akif Dönertaş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Tokur, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Konferans öncesi Vali Yardımcısı Mustafa Akgül, Prof. Dr. Orhan Kural’a plaket takdim ederken, Kural da Akgül’e Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci anısına madenci heykeli verdi.
Konferans öncesi Konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, Şırnak Valiliği Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurlu tarafından ’Yaşanılabilir bir çevre için madde bağımlılığına hayır’ sloganıyla konferans düzenlediklerini söyledi. Elçi, "Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de madde kullanımını önüne geçilmediği takdirde öncelikli sorunlar arasında yer alacaktır. Bu nedenle madde bağımlılığına karşı etkili bir mücadele, bu konuda bilgi be bilinç sahibi olmak mümkündür. Bu mücadelenin başarıya ulaşmasında, toplumun tüm kurum ve kuruluşlarının ortak anlayış ve dayanışma içerisinde olmaları da son derece önemlidir. Bu anlamada ilimizde bulunan kurum ve kuruluşların koordinasyon ve iş birliği içerisinde bulunarak, etkin, verimli yönlendirici ve sonuç alıcı faaliyetlerde bulunacaklarına inancım tamdır. Çoğumuz madde bağımlılığı yakınımızda olmayacağını düşünürüz. Oysa madde bağımlılığı hiç de uzağımızda değil suça zemin hazırlaması yönüyle de sosyal dokuyu zedelemekte olan madde kullanımı ve bağımlılığı sorunu karşısında aileler başta olmak üzere hepimize sorumluluk düşmektedir. Aileler çocukları ile daha fazla ilgilenerek, onların sorunlarını paylaşmalı onlarla iletişim kurarak, sorunlarını çözmeye yardımcı olmalı çocuklarını zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışmalıdır" dedi.
Elçi’nin açılış konuşmasından sonra Prof. Dr. Orhan Kural madde bağımlılığı konulu konferans verdi.