Samsunspor Haber - Samsunspor, TFF 1. Lig'in 9. hafta maçında Elazığspor'a konuk oldu.

GERİYE DÜŞTÜ
Zorlu 90 dakikaya iki takımda istekli başladı. Samsunspor maçın ilk bölümlerinde zaman zaman rakibinin ataklarına engel olmakta zorlandı. 25. dakikada Ahmet Cebe'nin vuruşunda Samsunspor gole yaklaştı. Fakat bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra, 26'da Samsunspor ceza sahası içerisinde yaşanan karambol sırasında Alparslan Öztürk'ün vuruşunda Elazığspor golü attı ve Samsunspor 1-0 geriye düştü.

HALİL SAHNEYE ÇIKTI
Samsunspor bu golden sonra moral bozmadı ve ataklar geliştirmeye devam ederek gol aradı. Kırmızı-Beyazlılar aradığı gole 35'te Halil İbrahim Pekşen ile yanıt buldu. Ayite'nin ortasında, ceza sahası içerisinde topla buluşan Halil İbrahim Pekşen, klas bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skora denge getirdi (1-1). 

ATAKTAN HEMEN SONRA GOL GELDİ
Golün ardından baskısını dahada artıran Samsunspor, dakika 43'de Halil İbrahim Pekşen ile gole yaklaştı. Pekşen'in vuruşunda top kalecide kaldı. Yine bu pozisyondan 1 dakika sonra, 44'te Elazığspor, ilk golü atan futbolcusu Alparslan Öztürk'ün rövaşata vuruşuyla skoru 2-1'e taşıdı ve Samsunspor bir kez daha geriye düştü (2-1).

PEKŞEN'İN CEVABI GECİKMEDİ
Herkes ilk yarının Elazığspor'un üstünlüğü ile biteceğini düşünürken, Samsunspor'un başarılı futbolcusu Halil İbrahim Pekşen bir kez daha sahneye çıktı. Dakika 45'de ceza sahası içerisinde bir kez daha şık bir vuruşla topu ağlara gönderen Pekşen, ilk yarı skorunuda belirledi. 

Soyunma odası dönüşünde sahada yine istekli bir Samsunspor vardı. Zaman zaman Kırmızı-Beyazlılar gole yaklaşsada, mücadeleden başka gol sesi çıkmadı. Gol düellosu şeklinde geçen zorlu 90 dakika, Samsunspor'dan Halil İbrahim Pekşen ve Elazığspor'dan Alparsan Öztürk'ün karşılıklı golleriye 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Samsunspor 2 kez geriye düştüğü maçtan 1 puan çıkarmayı başardı. 


STAT: Elazığ Atatürk Stadı

HAKEMLER: Kadir Sağlam, Engin Erdem, Ahmet Ayaz

ELAZIĞSPOR: Soner Şahin , Alparslan Öztürk , Theodor , Berk Yıldız (Ahmet Aras ), Jeffrey , Onur Güney , Adem Alkaşi , Erman Bulucu , Tatos (Dk. 53 Kadir Bekmezci ), Mehmet Yiğit , Mertan Caner Öztürk 

SAMSUNSPOR: Furkan Köse , Hasan Hatipoğlu , Abdülkerim Bardakçı , Ufuk Budak , Erkam Reşmen , Kenan Karışık (Dk. 88 Ercan Yazıcı ), Çağrı Ortakaya , Chibuike , Ahmet Cebe , Halil İbrahim Pekşen (Dk. 70 Samaras ), Ayite 8 (Dk.45 Göksu Türkdoğan )

GOL: Dk. 26, 44 Alparslan Öztürk (Elazığspor), Dk. 35, 45 Halil İbrahim Pekşen (Samsunspor)