Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği "Medeniyet Okulları Projesi" kapsamında ‘Ailede Sevgi’ konulu konferans gerçekleştirildi.
Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit’in sunumuyla Seydişehir Belediye Düğün Salonu’nda yapılan konferansa Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve vatandaşlar katıldı.
Konferans öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, günümüzde aile değerlerimizin sarsıldığını ve ciddi manada bir eksikliğin olduğunu belirtti. Bu eksikliklerin giderilmesi noktasında belediyelerin harekete geçtiğini, Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesinin çeşitli faaliyetlerde bulunarak Medeniyet Okulu Projesi kapsamında konferanslar ile de faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden Başkan Tutal, “Baktığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti ilerliyor. Diğer taraftan baktığımız zaman aile değerleri çatırdıyor. Batı toplumlarında aile yapısı yok edildi. Bizim milletimizi birbirimize bağlayan eşini düşünen, çocuklarını düşünen, hatta torunlarının bile geleceğini evliliğini düşünen bir yapımız var. Bunu bildikleri, için bu milleti çökertmek amacıyla son yıllara dikkatimizi çekersek, hücumlar hep aileye. Bombardıman hep ailenin parçalanmasına yönelik olmuştur. Bunun için biz ailemizi koruyabilirsek, ailemizi kurtarabilirsek, çoluk çocuğumuza sahip olabilirsek; ne Siyonizm, ne de Amerika’nın kapitalizmi, nede diğer sapık ideolojilerin bu millete zarar vermesi mümkün olmayacaktır. Onun için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah maddi hizmetlerin yanında bu milletin geleceği için manevi hizmetleri gücümüz nispetinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu program da onlardan birisidir’’ dedi.
Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit, konuşmasında kapitalizmin ailede büyük problemlere yol açtığını dile getirerek dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. İlk emir olan ‘İkra’ (oku) emrini iyi anlamak gerekir diyen Şengül Yiğit, asıl insanın okunmasının, beden dilinin okunmasının gerektiğini vurguladı.
“EŞİTLİK YOKTUR OLMAMALIDIR DA”
Uzman Şengül Yiğit, konuşmasında erkeğin ve kadının eşit olmadığını hatta eşit olmaması gerektiğine dikkat çekerek, erkeğin güçlü, kuşatan bir yapısı olurken kadının ise naif; hassas bir yapısı olduğunu anlattı. Yaratılış olarak kadının ve erkeğin kendine has mükemmellikleri olduğunu ve eşit olamayacağını belirterek asıl huzurun kendine has özellikler ile yaşandığında olabileceğine dikkat çekti. ‘3S’ kuralından bahseden Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit, mutluluğu arayan kişinin 3 S yani sabır, saygı ve sorumluluğu yaşaması gerektiğini dile getirdi.
“3T KURALI MUTLULUK GETİRİR”
Hz. Mevlana’dan ve eski din âlimlerinden örnekler veren Uzman Şengül Yiğit, mutluluğun aslında çok kolay olduğunu, zor olanın mutsuzluk olduğunu ve bireyin önce öz eleştiri yaparak değerlendirmede bulunmasının önemini anlattı. Televizyonun, internetin aileler arasında iletişimi tamamen kopardığına dikkat çeken Yiğit, evde eşlerin birbirine daha çok vakit ayırması halleşmesi gerektiğini belirtti. ‘3T’ kuralını da anlatan Uzman Yiğit, teslimiyetin, tevekkülün ve tefekkür’ün ailelere yüzde yüz mutluluk getireceğini ifade etti.
Program sonunda Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve eşi Melek Tutal yoğun kar yağışı ve kötü hava şartlarına rağmen İstanbul’dan gelen Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit’e çiçek ve Besmele tablası hediye ederek teşekkür etti.