Adana’da, 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı Çukurova 8. Kitap Fuarı yarın kapılarını ziyaretçilere açacak.
TÜYAP Adana Fuarcılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle Çufaş Çukurova Fuarcılık, Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen Çukurova 8. Kitap Fuarı’nda 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yarın Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor. Panel, söyleşi ve çocuk etkinlikleri gibi 60 kültür etkinliğinin düzenleneceği fuarda 6 gün süresince imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazar, okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak.
8. Çukurova Kitap Fuarı, aralarında Atilla Dorsay, Gülten Dayıoğlu, Nuri Pakdil, Behiç Ak, İpek Ongun, Can Dündar, Yekta Kopan, Doğan Cüceloğlu, Ataol Behramoğlu, Mavisel Yener, Enver Aysever, İhsan Eliaçık, Ali Kırca, Canan Tan, Hakan Günday, Aytül Akal, Rasim Özdenören, Hikmet Anıl Öztekin, Aslı Tohumcu ve Penguen Çizerleri’nin de bulunduğu pek çok değerli yazarı, şairi ve çizeri konuk edecek.
TÜYAP tarafından düzenlenen, tasarımını Sadık Karamustafa’nın gerçekleştirdiği "Renkli Sinemaskop Bir Hayat: Atilla Dorsay" sergisi, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşacak. Sergide, 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Atilla Dorsay’ın yaşamı, sinema yolculuğu, çalışmaları ve eserlerinden tadımlık bir seçki, okurları karşılayacak.
Seyhan Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara 111 bin ziyaretçi geldiğini, bu yıl ise 250 bin ziyaretçi hedeflediklerini belirtti. Fuar süresinin uzatılması için girişimde bulunarak yayınevleriyle görüştüklerini dile getiren Kavukçuoğlu, yayınevlerini ikna edemediklerini vurguladı. Kavukçuoğlu, renkli, coşkulu ve kitapseverlere heyecan verecek bir fuar hedeflediklerini anlattı.
Girişin ücretsiz olduğu Çukurova 8. Kitap Fuarı, 13-17 Ocak tarihleri arasında 10:00-20:30, 18 Ocak Pazar günü ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.