Türkiye’deki şirketlerin dijital dönüşümünde rol üstlenen itelligence, ekibini büyütmek üzere yeni ofisine taşındı. Şirketten yapılan açıklamada Türkiye’de dijital dönüşüme olan ilginin de giderek arttığı belirtildi.

İş uygulamaları alanında dünyanın lider yazılımlarından olan SAP’nin ekosisteminde yer alan en büyük uluslararası iş ortaklarından itelligence, şirketlerin dijital stratejilerini hayata geçirmelerini sağlıyor. Şirket açıklamasında, Türkiye’de dijital dönüşüme olan ilgi ve talebin hızla arttığı belirtiliyor. itelligence’ın büyüyerek kısa sürede 525’i aşkın çalışana ulaşması ve 6 milyon 300 bin TL’lik yatırımla yeni ofisine taşınması, bir anlamda Türkiye’deki şirketlerin dijital dönüşümde hızlandığını gösterir nitelikte.

itelligence Türkiye CEO’su Dr. Abdülbahri Danış, yaptığı açıklamada dijitalleşmenin artık tercih olmaktan çıkıp zorunluluk haline geldiğini, değişen ve kolaylaşan teknoloji sayesinde son dönemde özellikle KOBİ’lerin atakta olduğunu belirtti.

Yeni ofisin açılışı vesilesiyle Türkiye’ye gelen itelligence CFO’su Michael Dorin ise Türkiye’nin Batı Avrupa’ya oranla çok daha genç ve hızlı gelişim gösteren bir nüfusa sahip olduğunu, ekonominin dinamiklerini ve değişimini de yakından takip ettiklerini belirterek Türkiye’ye yönelik izleyecekleri yol haritasından bahsetti.

itelligence Doğu Avrupa ve Çin’den Sorumlu Bölge Direktörü Urban Hopen da yeni teknoloji ve modüllerin dijital dönüşüm süreçlerinde hız, çeviklik ve adaptasyon ile buna uygun yetkin ekip istihdamı gerektirdiğine vurgu yaptı.

“KOBİ’lerin dijital dönüşüme ilgisi büyük”

Dijital dönüşüme ayak uyduramayanların çağın gerisinde kalacağını belirten Danış, “Dünyanın lider yazılım şirketi SAP’nin ekosisteminde yer alan, ülkemizin lider BT servis sağlayıcısı konumundayız. 2000 yılından bu yana hayata geçirdiğimiz dijital dönüşüm odaklı önemli projeler sayesinde çok hızlı bir şekilde büyüyoruz. 2012 yılında 140 kişiyken bugün 525’i aştık. Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde daha da büyüyerek çalışan sayımızın bine ulaşmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda geceli gündüzlü çalışarak hayata geçirdiğimiz ama bir o kadar da heyecanla emek verdiğimiz yeni ofisimizi açarak, hem müşterilerimize daha iyi hizmet vermek, hem de dijital dönüşüm süreçlerinde onlara yol arkadaşı olmak istiyoruz” dedi.

KOBİ’lerin djital dönüşüme olan ilgisinin bir hayli arttığını belirten Danış, “Dijital dönüşüm yolculuğuna öncülük ettiğimiz büyük montanlı müşterilerimizin yanı sıra özellikle son iki-üç yıldır KOBİ’lerden de büyük talep alıyoruz. SAP’nin yeni teknolojileri KOBİ’ler için büyük fırsat ve kolaylıklar sunuyor. KOBİ’ler, abonelik bazında ödeme gibi seçenekler sayesinde yeni ve dünya çapında kullanılan teknolojileri küçük sermaye yatırımlarıyla yakalayabiliyor. Bu anlamda bizler de KOBİ’lerin ortağı gibi çalışıyoruz. Onlara tek atımlık bir proje değil, bir süreci olan yol haritası çiziyoruz. Böylece daha ilk günden gelecek 3 ya da 5 yılda ne bekleyeceklerini biliyorlar. Amacımız, etki alanımızı bu ölçekteki şirketler üzerinde yaygınlaştırmak ve KOBİ’lerin tam anlamıyla bir yol arkadaşı olmak” diye konuştu.

“Türkiye’de oldukça genç ve hızlı gelişim gösteren bir nüfus, bir o kadar da şirket var”

Farklı endüstriden birçok kurumun dijital dönüşüm yolculuğuna eşlik ettiklerini belirten Dorin, “Dijital dönüşümle birlikte kurumlar, dolayısıyla müşteri deneyimi yeniden şekilleniyor. Bu anlamda şirketlerin elde ettiği somut faydalara bizzat şahit oluyoruz. 26 ülkede hem kurumlara hem de müşterilerine sağladığımız kazanımlar sonrası elde ettiğimiz sürdürülebilir büyüme rakamları ne kadar doğru yolda olduğumuza işaret ediyor. Dünya çapındaki ciromuz 2016 yıl sonu itibarıyla 777,9 milyon Euro’ya ulaşırken, çalışan sayımız da 6 bini geçti” dedi.

Türk insanın yeni teknolojilere oldukça açık olduğunu aktaran Dorin, “Türkiye, Batı Avrupa’ya oranla çok daha genç ve hızlı gelişim gösteren bir nüfusa sahip. Bu anlamda bir o kadar da şirket var. Yeni teknolojileri yakalamak için büyük bir uğraş veriyorlar. Git gide daha uçtan uca bir çözüm haline gelen dijitalleşmeyle birlikte, rekabet de giderek artıyor. Rekabet avantajı elde edebilmek için teknolojiye ihtiyaç var, aksi taktirde ayakta kalamazsınız. Bunun bilincinde olan, teknolojinin değerini bilen ve bizden de bu yolculukta onlara yardımcı olmamızı isteyen birçok şirket var. Bu süreçte elbette onların yanındayız. Ancak şunu belirtmek isterim ki bizim işimiz yalnızca teknoloji değil. Çünkü teknoloji tek başına yeterli olmayacak. Bunu, iş fikirleriyle birleştirmemiz gerekiyor. Böylece pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’deki müşterilerimizin de sektörlerinin en iyi performans gösteren şirketleri olmalarını sağlayabiliriz. Bu anlamda var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Dijital dönüşümde başarının sırrı: Hız, çeviklik ve adaptasyon ile buna uygun yetkin ekibin istihdamı”

itelligence’ın yurt dışında olduğu gibi Türkiye’de de oldukça başarılı bir grafik yakaladığına dikkat çeken Hopen, “itelligence, 2016 yıl sonu itibarıyla Türkiye’de yaklaşık 150 milyon TL’lik konsolide ciroya ulaştı. Cirosu, son 4 yılda Euro bazında 8 kat büyüdü. Burada yakalanan başarı grafiği, itelligence’ın Dubai’de kurulacak yeni ofisinin yönetim sürecinde de görevlendirilmesine vesile oldu. Ortadoğu’daki şirketlerin dönüşüm yolculuğuna da itelligence Türkiye eşlik edecek” dedi.

SAP’nin yıllar önce ERP ile başladığı, bugün ise çok geniş bir çözüm setine sahip olduğundan bahseden Hopen, “Sunulan yeni teknolojiler, gelişmeler ve kaynaklar hepimiz için muazzam bir yolculuk olacak. Yeni teknolojiyle birlikte çeşitli modüller gelişiyor. Bu kapsamda şirketlerin dijital dönüşümdeki ihtiyaçlarını karşılayıp onlara sürdürülebilir çözümler sunabilmek adına hızlı, çevik, teknolojiye kolay adapte olabilen ve bunlara uygun yetkin bir ekibe ihtiyacınız var. itelligence olarak bunların tamamını karşılayan, SAP’nin ekipleri arasında bir tür köprü görevi gören güçlü ve global bir aileye sahibiz. Müşterilerimize yardım etmek için daima hazırlıklı olmamız gerekiyor. Her gün, danışmanlarımız yeni bir öğrenme deneyimi elde ediyor. Yeni modelleri, bugünün en yeni teknolojisini ve uygulamasını öğrenmeleri ve anlamaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bugünün dünyasında sektör ve boyuttan bağımsız olarak, tüm şirketlerin yoğun bir şekilde dijitalleşme konuştuğu bir dönemde, onların dönüşüm yolculuklarına rehberlik ederek büyük başarılara imza atan itelligence, bu başarısının altında yatan sırrı Ataşehir’deki 3 katlı yeni ofisine taşıdı. Bu kapsamda dijital çağın gerekliliklerine uyum sağlamak amacıyla özgür ve ortak kullanılabilen çalışma alanları oluşturuldu. İç iletişimi güçlendirecek deneyim alanlarının yanı sıra ev rahatlığının ön planda tutulduğu ofiste; aktivite salonu, teras ve çalışma alanları olarak da kullanılmasının hedeflendiği sosyal alanlarla birlikte; özel görüşme odaları, yazılabilir duvarlar ve keyifle çalışılabilecek genç, dinamik, azimli, çalışkan, şeffaf ve samimi bir ortamın oluşturulduğu bildirildi.