Adıyaman’ın Sincik ilçesinde ikamet eden Recep Tayyip Erdoğan adlı öğrenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’ya gitti.
TRT’nin organize ettiği, Türkiye’nin farklı illerinden 21 Nisan günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşacak olan 12 öğrenciden biri de Sincik İmam Hatip Ortaokulu 5-C sınıfı öğrencisi Recep Tayyip Erdoğan olacak. Babası Celal Erdoğan ile birlikte bugün saat 17.15 uçağı ile Ankara’ya uçan küçük Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sinciklilerin selamını götüreceğini belirterek, Cumhurbaşkanı’ndan ilçeye duble yol yapılmasını, bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan adına bir imam hatip lisesi binası yapılmasını isteyeceğini söyledi.
Baba Celal Erdoğan konuyla alakalı olarak yapmış olduğu açıklamada, “Recep Tayyip’imiz 2004 yılında doğdu. Sayın Cumhurbaşkanımız o zamanlar başbakandı, kendisine olan sevdamızdan dolayı çocuğumuzun adını Recep Tayyip koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri davet etmiş, davetlerine katılmak için Ankara’ya gidiyoruz. Tüm Sincik halkının selamlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz, kendisi daha önce Sincik ilçesini ziyaret edeceğini söylemişti, bu sözünü hatırlatıp Sincik’e davet edeceğiz” dedi.
Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın ise, “TRT’de yapılacak olan, Sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağı bir programa, Türkiye genelinden 12 öğrenci çağrıldı. Bu öğrencilerden biri de Sincik İmam Hatip Ortaokulu 5/C sınıfı öğrencimiz Recep Tayyip Erdoğan’ımız, babasıyla birlikte yarın akşam yapılacak programa ilimizi temsilen katılacak. Bundan dolayı gururluyuz, sevinçliyiz. Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. İnşallah Recep Tayyip Erdoğan’ımız programa katılıp ilçemizi en iyi şekilde temsil edecektir” diye konuştu.