Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü İbrahim Tanış, kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olacaklarını ve daha etkin hizmet vereceklerini söyledi.
Kısa süre önce Muş AFAD Müdürlüğü’ne atanarak görevine başlayan İbrahim Tanış, kentte görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Kamu kurum ve ilgili kuruluşlarla sürekli iletişim halinde olup koordineli bir şekilde hizmet vereceklerini belirten Tanış, Muş’ta hizmet çıtasını yükseltmek için gayretle çalışacaklarını söyledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sivil Savunma, Yönetim Hizmetleri, AFAD Yönetim Merkezi ve İyileştirme şubeleri ile aktif bir çalışma temposu içerisinde olacaklarının altını çizen Tanış, “Biz burada elde edeceğimiz başarıyı 4 şubemizde el ele vererek ciddi bir şekilde devam edeceğiz. Ferdi olarak değil kolektif bir şekilde çalışacağız. Herkes kendi alanında kamu kurum kuruluşlarıyla çalışma içerisinde olacaktır. Bu konuda basının bizim takipçimizin olmasını istiyoruz. Hizmetlerimizin takipçisi olursanız Muş kazanacaktır. Vatandaşımız için ne kadar iyi çakılırsak o kadar mutlu oluruz” dedi.
Muş’ta şu anda 400’ün üzerinde devlet konut talebinin olduğunu ifade eden İbrahim Tanış, “Koordineli bir şekilde çalışacağız. Kamu kurumlarıyla iletişim haline geçip fikir alışverişinde bulunacağız. AFAD yönünde ‘Muş’ta neler yapabiliriz?’ diye gayretle çalışacağız. 64 okul ve kamu kurumunda eğitimler gerçekleştirilmiştir, bu eğitimlere devem edeceğiz. Devlet konutlarıyla ilgili çalışmamız olup şu anda 400’ün üzerinde bekleyen talep var ve şu anda 75 tanesi devam ediyor. 2014 yılında 203 konut tamamlanıp teslim edilmiştir. 2014 yılında ise hedeflenen 400’dür. 2015 yılında ise bunun çalışmasını yapacağız” dedi.
Ülke genelinde sadece 5 ilde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binasının yapılacağını ve bunlardan bir tanesinin de Muş olduğunu vurgulayan Tanış, “Hizmet binası ile ilgili Muş ilimiz ilk 5 il içerisine alındı. Doğu ve Güneydoğu’da sadece Muş ilimiz yer almaktadır. 15 dönüm arazi var ve onu AFAD’a tahsis etmişlerdir. Sorunumuz arsa işlemleriydi, şu anda çalışmalar devam ediyor ve kısa sürede sorun çözülüp gerekli çalışmalar yapılacaktır. Şimdiden ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
İl Adet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış’a Sivil Savunma Şube Müdürü Ramazan Akdaş, Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Deniz Özsubaşı, AFAD Yönetim Merkezi Müdür Vekili Maşallah Yıldız ve İyileştirme Şube Müdürü Ali Fuat Balkan da eşlik etti.