Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, il genelinde bin 567 üreticiye toplam 1 milyon 187 bin TL destekleme primi ödendiğini bildirdi.
Gümüş, yaptığı açıklamada, destek birimlerinden yararlanmak isteyen üreticilerin, müstahsil makbuzu ve borsa tescil belgesi ile İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmalarının yeterli olacağını kaydetti.
Gümüş, "İlimizde şu ana kadar başvurularını yapan çiftçilerimizden 1567 sinin banka hesaplarına 1 milyon 187 bin 344 lira destekleme ödemesi aktarılmasını sağladık. Personelimizin özenli çalışmalarıyla bu desteklemenin ödendiği ilk iller arasına Kütahya’ da dahil oldu. Başvuruları almaya devam ediyoruz ve ödeme yapmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimiz müracaatlarını vakit geçirmeden yapsınlar” dedi.
Gümüş, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, aspir üreterek desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçiler için 1 Nisan 2015, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreterek desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçileri için 30 Nisan 2015 tarihine kadan başvuru yapabileceğini sözlerine ekledi.(EFE)