Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde gribal enfeksiyon şikayetiyle gittiği Nusaybin Devlet Hastanesi'nde serum verildikten sonra komaya girip yaşamını yiteir 26 yaşındaki Sevgi Dilmen'in ölümünü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili SezginTanrıkulu, Meclis gündemine taşıdı.
Nusaybin'de Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde açılan kuaför ve halı kursuna giden ve meslek sahibi olup kendisine bir işyeri açmak isteyen Sevgi Dilmen, 3 Şubat günü gribal enfeksiyon nedeniyle Nusaybin Devlet Hastanesi'ne başvurunca acil serviste tedavi altına alındı. Burada serum verilen Dilmen, iddiaya göre bir süre sonra fenalaşınca görevlilere, "Bu canımı acıtıyor, midem yanıyor çıkarın" dedi. Ancak görevliler serumu sonuna kadar verdikten sonra genç kız evine gönderildi. Eve giden genç kız bir süre sonra rahatsızlanınca yeniden Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kalbi durduğu iddia edilen Dilmen, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde müdahaleyle kalbi çalıştırıldıktan sonra ambulansla sevk edildiği Mardin'deki özel hastanede bir hafka süren yaşam savaşını kaybetmişti. Dilmen'in ailesi avukatları aracılığıyla hastane doktorlarının ihmal ve yanlıs tedavi uyguladıkları gerekcesıyle haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.
CHP'Lİ TANRIKULU SAĞLIK BAKANI'NA SORDU
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sevgi Dilmen'in ölümünü Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yazılı yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, şu soruları yöneltti.
"Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 26 yaşındaki Sevgi Dilmen, gribal enfeksiyon şikayetiyle gittiği Nusaybin Devlet Hastanesi'nde serum verilip evine gönderildikten sonra hayatını kaybettiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, Sevgi Dilmen neden hayatını kaybetmiştir? İddia doğru ise, Sevgi Dilmen'e yanlış tedavi mi uygulanmıştır? İddia doğru ise, Sevgi Dilmen'e gerekli tetkikler yapılmış mıdır? Türkiye'de hastaneye başvuran vatandaşlara doğru teşhis için gerekli tetkikler yapılmamakta mıdır?"

FOTOĞRAFLI