MARDİN BELEDİYESİ DE, DEDAŞ'IN ÖNÜNDE KANAL KAZDI
Mardin merkez ve ilçelerine içme suyu sağlayan pompa istasyonlarındaki enerjiyi kesen DEDAŞ ile Mardin Büyükşehir Belediyesi arasındaki, 'su ve elektrik kesintisi' tartışması, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin DEDAŞ binası önünde kanal kazmasıyla yeni boyuta taşındı. Artuklu Belediyesi İmar Müdürlüğü, akşam saatlerinde, kaçak yapı ve imara uygun olmadığı ve boşaltması için tebligatta bulunduğu DEDAŞ ana hizmet binasının girişine kanalizasyon çalışmaları kapsamında hendek kazdı. Kanal kazısı nedeniyle araçlar DEDAŞ binasına giremezken, MARSU çok sayıda iş makinesini binanın girişine konuşlandırdı. Çalışmalar devam ederken, polis, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet şube ekipleri ile DEDAŞ'ın girişinde önlem aldı.
Yaşanan durum hakkında bilgi almak isteyen DEDAŞ Perakende Satış İl Müdürü Ekrem Yalçın’a belediye yetkilileri, "Sizin yapılarınız kaçaktır. İmar planına aykırı yapılar var burada. Defalarca size tebliğ etmemize rağmen siz, imar planına uygun yapılar yapmadınız. Şuan bu yapınız bile imara aykırı. Artık yeni dönem başladı. Biz Mardin’e güzel şeyler yapacağız. İmarla ilgili yanlış uygulamaların önüne geçeceğiz. İmar planının 32 ve 42'nci maddesine istinaden bu yapı için uyarımız kapıya asılarak tebliğ edilmiştir. Siz bu tebliğat süreci içinde bunu yerine getirmezseniz başka işlemler yapılacak ve hukuki süreç başlayacaktır" dedi.
Artuklu Belediyesi İmar Müdürü Hasan Çakı da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz yeni yönetimimizle imar planına aykırı yapılara savaş açmış durumdayız. Yasal anlamda ilk adımımızı attık. Gereğini DEDAŞ yerine getirmezse Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
Bir gazetecinin, 'DEDAŞ'ın önünde konuşlandıırlan iş makinleri ile kaçak yapılar mı yıkılacak?' sorusu üzerine Çakı, "İş makineleri yıkım için değil, altyapı çalışması için burada. Burada kanal çalışması olacak" cevabını verdi. DEDAŞ önünde yapılan kazı çalışmasına engel olmak isteyen polislere de belediye yetkilileri, tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI