2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Muş Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun işbirliğiyle "Otizmi Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü" başlığı altında yürüyüş etkinliği düzenlendi.

"Otizmi Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü" başlığı altında düzenlenen yürüyüş etkinliğine; Muş Valisi Aziz Yıldırım’ın eşi Selma Yıldırım, AK Parti Muş İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, Hasköy İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar Muş İl Müdürü Abdulbari Aksoy, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri ve otizmli öğrenciler ile aileleri katıldı. Muş Belediyesi meydanında başlayan yürüyüş, sloganlar eşliğinde Muş Valiliği önünde son buldu. Yürüyüş etkinliğine katılanlar, burada Vali Aziz Yıldırım tarafından karşılandı. Otizmli çocuklara karanfil takdim ederek, sonrasında çocuklar için balonları uçurulduğu alanda bir konuşma yaparak, otizmin bir hastalık olmadığına dikkat çeken Vali Aziz Yıldırım, "Önemli olan otizmin bir hastalık olarak kabul edilmemesi. Otizm bir hastalık değil. Otizm sadece bir farklılıktır. Bu yavrularımız, otizmli insanlarımız eğitilebilir, günlük hayatlarını bu eğitimler neticesinde kendileri sürdürebilirler, öğrenebilirler. Yeter ki onlara sevgiyle yaklaşalım. Onlara hastaymış gibi davranmayalım. Normal insanlara nasıl davranıyorsak, normal kişilerle nasıl irtibat sağlıyorsak aynı şekilde irtibatımızı sağlayıp, aynı şekilde ilişkimizi kurmalıyız. Bundan sonrasında da inşallah otizmli vatandaşlarımız, otizmli evlatlarımız bizlerin arasında, toplumun içerisinde normal diğer vatandaşlar gibi hayatlarını sürdürebilirler. Eğitimlerini aldıktan sonra da günlük hayatlarısnı çok rahatlıkla kendileri idame ettirebilirler" şeklinde konuştu.

Vali Aziz Yıldırım’ın konuşmaları sonrasında, düzenlenen etkinlik yürüyüşe katılan katılımcılar ile otizmli çocuklara simit ve ayran ikramı edilmesi sonrasında sona erdi.