SAMSUN (AA) - Samsun'da 9 yıl önce 2 kişinin öldürülmesine ilişkin yargılanan 7 sanıktan 4'ü, çeşitli hapis cezalarına çarptırılırken, 3 sanığın ise beraatine karar verildi.

İlkadım ilçesinde 2005 yılında Abdül Fettah Sağlamer ve Uğur Koçoğlu'nun tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu, Adem Kılıç, Ekrem Bank ve Şaban Sağlam ile tutuksuz sanıklar Recep Sağlam, Recep Ali Güven ve Hadi Güleryüz'ün yargılanmasına Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Tutuksuz sanık Recep Sağlam'ın katılmadığı duruşmada diğer sanıklar ve ölenlerin yakınları ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanıklardan Fazlıoğlu, olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek, "Keşke hayatı geri getirebilsem" diye konuştu.

Sanık Adem Kılıç da suçsuz olduğunu savunarak, diğer sanık Fazlıoğlu'nun kendisine iftira attığını söyledi.

Tutuksuz sanıklar Recep Ali Güven ve Hadi Güleryüz ise beraatlerini talep etti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu'nu, Abdül Fettah Sağlamer'i para karşılığında tabancayla öldürmek ve Uğur Koçoğlu'nu da olası kasıtla öldürmek suçundan 33 yıl 4 ay ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan da 1 yıl 8 ay olmak üzere 35 yıl hapse çarptırdı.

Heyet, sanık Adem Kılıç'ın da Abdül Fettah Sağlamer'i öldürmek suçundan müebbet, Uğur Koçoğlu'nu da olası kasıtla öldürmek suçundan 16 yıl 8 ay ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan 1 yıl 8 hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca Ekrem Bank ve Şaban Sağlam'ın, Abdül Fettah Sağlamer'i öldürmeye azmettirmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmalarına hükmetti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Recep Sağlam, Recep Ali Güven ve Hadi Güleryüz'ün beraatlarına karar verdi.