Galatasaray Odeabank Başantrenörü Erman Kunter, Gaziantep Basketbol’un çok iyi bir takım olduğunu belirterek, rakibi 58 sayıda tutmalarının önemli olduğunu söyledi.

Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ilk hafta maçında evinde karşılaştığı Gaziantep Basketbol’u 82-58’lik skorla mağlup etti. Müsabaka sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılıların Başantrenörü Erman Kunter, “Yeni bir takımız. 9 tane oyuncumuz yeni. Yeni olan bu gibi takımlarda bazı problemler oluyor. Hazırlık döneminde sakatlıklardan dolayı tam takım antrenman yapmadık. Neyi kötü yaptığımızı göremedik. Ufak sakatlıkları olan oyuncularımız riske etmedik” şeklinde konuştu.

“Mehmet Yağmur 3 hafta yok”

Dün yapılan antrenmanda başarılı oyuncu Mehmet Yağmur’un sağ ayak işaret parmağı kırıldığını açıklayan Kunter, Yağmur’un 3 hafta olmayacak forma giyemeyeceğini belirtti. Deneyimli çalıştırıcı, rakibi 58 sayıda tuttuklarının altını çizerek, “Gaziantep, çok iyi bir takım. Çok iyi oyuncular kurulu. 58 sayıda tutmak önemliydi. Her takımı bu sayıda tutarsak sorun kalmaz. Atamadığımız zaman savunmayı da iyi yaptık” diye konuştu.

Göksenin: “Öz güvenimiz açısından önemli galibiyet”

Lige iyi başlamanın önemli olduğunu belirten Galatasaray’ın kaptanı Göksenin Köksal, “Genç ve yeni bir takımız. Öz güvenimiz yerine getirmek açısından bu galibiyet çok önemliydi. TUBAD’da Gaziantep Basketbol’a karşı aldığımız mağlubiyet bir gösterge değildi. Onlar maça çok yumuşak çıktı. Biz seyircimizi arkamıza aldığımızda yenemeyeceğimiz bir takım yok” diye konuştu.