22-24 Mayıs tarihleri arasında Samsun’un Bafra İlçesinde yapılan olan ve ev sahipliğini Türkiye’nin üstlendiği uluslararası Yunanistan, İtalya, Fransa, Azerbaycan İran, Irak, Bosna hersek ve Gürcistan’ın katıldığı Wushu Şampiyonasında Devrekli Milli sporcu Serhat Mekik büyük erkeklerde 80 Kg sıkletinde 3. oldu.
Şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Milli takım antrenörü Bekir Kaya düzenlenen şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Sporcum Serhat Mekik şampiyonada maçlarını kazanarak çok iyi bir performans sergiledi. Yarı finalde karşılaştığı tecrübeli Yunan rakibine sayı farkı ile yenilerek şampiyonayı üçüncü olarak tamamladı. İlimizden Milli sporcular çıkararak ülkemizi temsil edeceğiz ve sporun ve sporcunun gelişmesine her zaman katkıda bulunacağız” dedi.
Balkan Wushu Federasyon Başkanı Saadettin Çolak ise ”Dünya Wushu sporuna hayat veren en güçlü ülkeler bizim yanımızdadır. Bunun için federasyon çalışmalarını emeğine, başkanların şehir temsilcilerinin iyi niyetine ve buna sonuç olarak düzenlenen yepyeni faaliyetlere borçluyuz. Sesimizi duyuruyoruz ve Wushu’nun gelişmesinden vazgeçemeyeceğimizi sert bir şekilde tavrımızı koyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Şampiyonanın sonunda konuşan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Şampiyona nedeniyle ilçemizde iki gündür bir heyecan ve neşe geldi.8 ülkeden gelen sporcularımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile müsabakalarda dereceye giren tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Programın ardından Kaymakam Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin ve diğer yetkililer dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını takdim ettiler.